Letschert, Dijks en Demouge krijgen schikkingsvoorstel

De aanklager van de KNVB heeft Timo Letschert een schorsing voorgesteld van drie duels. Ook Mitchell Dijks en Frank Demouge hebben een schikking ontvangen uit Zeist.

Letschert, Dijks en Demouge krijgen schikkingsvoorstel

De KNVB-aanklager heeft Letschert (foto) een schikkingsvoorstel gestuurd. De verdediger van FC Groningen was zondag tegen SC Heerenveen van het veld gestuurd na een onbesuisde tackle op de benen van Luciano Slagveer. Volgens de aanklager is een straf van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, op zijn plaats voor Letschert, die dit seizoen al eerder van het veld werd gestuurd (twee keer geel tegen Go Ahead Eagles). 

De aanklager stelt Mitchell Dijks een minder zware straf voor naar aanleiding van diens  rode kaart in dezelfde wedstrijd. De verdediger van SC Heerenveen, die werd uitgesloten na het vasthouden van Giliano Wijnaldum, is een schorsing van één wedstrijd aangeboden.

Ook Frank Demouge moet een wedstrijd missen als hij de schikking accepteert. De aanklager heeft de spits van Roda JC Kerkrade een schorsing van twee duels voorgesteld, waarvan een voorwaardelijk. Demouge kreeg zondag een rode kaart tijdens de met 1-5 verloren wedstrijd tegen NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen