NAC beëindigt met eerste zege slechte reeks buitenshuis

NAC Breda heeft met de eerste overwinning van het seizoen een einde gemaakt aan een dramatische reeks in uitwedstrijden. Bij Roda JC werd met liefst 1-5 gewonnen.

NAC beëindigt met eerste zege slechte reeks buitenshuis

De trainers Ruud Brood en Nebosja Gudelj stonden in het seizoen 1997/98 gezamenlijk onder contract bij NAC, maar moesten het nu tegen elkaar opnemen.

Zij zagen hoe het duel vlak voor rust ontbrandde. Een goede actie van Marc Höcher, hij kapte Boldiszár Bodor uit alsof hij er niet stond, leverde de 1-0 op. Zijn voorzet werd binnengeknikt door Mitchell Donald. Voor de middenvelder was het al zijn derde goal van het seizoen.

Hoewel het openingsdoelpunt op slag van rust viel, was het níét de laatste goal van de eerste helft. Een minuut later kopte Kees Kwakman uit een vrije trap van Jordy Buijs immers keihard raak.

Fortuin
Na de onderbreking dwong NAC de overwinning af. Halverwege het tweede bedrijf ging Mats Seuntjens (op de foto juichtend met Kwakman) goed door en kon de instormende Elson Hooi met de nodige fortuin de bal in de hoek prikken. Even later kon diezelfde Seuntjens bij een flater van Donald de bal ontfutselen en Roda de nekslag toedienen: 1-3.

Tot overmaat van ramp kreeg Frank Demouge ook nog een rode kaart voor een onbedoelde karatetrap waarmee hij ietwat ongelukkig hoofdrolspeler Seuntjens velde. In de slotfase maakten Stipe Perica en Jeffrey Sarpong het drama voor Roda JC compleet: 1-5

Door de zege heeft NAC de aansluiting met de onderkant van de middenmoot te pakken. Bovendien komt een einde aan een reeks van 203 dagen zonder zege op vreemde bodem. Op 24 februari werd bij AZ met 0-1 gewonnen. Roda, dat voor het eerst in zeven thuisduels weer eens verloor, blijft middenmoter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen