Fabián Ruiz in de voetsporen van Thiago en Mata: 'Een droom'

Reacties

Fabián Ruiz is zondagavond na de gewonnen finale op het EK Onder-21 uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. De Spaanse middenvelder speelde een hoofdrol in de eindstrijd tegen Duitsland (2-1).

Fabián Ruiz in de voetsporen van Thiago en Mata: 'Een droom'

De 23-jarige Ruiz kwam daarmee in een mooi rijtje te staan. Bij het vorige toernooi, in 2017 werd Dani Ceballos nog verkozen tot beste speler. De Real Madrid-middenvelder was ook deze editie één van de grote uitblinkers, maar moest de titel aan Ruiz laten. De Napoli-middenvelder was de absolute sterspeler van de Spanjaarden.

Het is de vierde keer in de laatste vijf edities van het EK Onder-21 dat een Spanjaard wordt verkozen tot beste speler. In 2011 en 2013 viel die eer namelijk al ten deel aan Juan Mata en Thiago Alcântara. Laatstgenoemde stal de show met een hattrick in de finale van 2013, het toernooi waar ook Isco zijn grote doorbraak beleefde.

Speler van het toernooi

2019 Fabián Ruiz Spanje
2017 Dani Ceballos Spanje
2015 William Carvalho Portugal
2013 Thiago Alcântara Spanje
2011 Juan Mata Spanje
2009 Marcus Berg Zweden
2007 Royston Drenthe Nederland
2006 Klaas Jan Huntelaar Nederland
2004 Alberto Gilardino Italië
2002 Petr Cech Tsjechië

Thiago feliciteerde zijn opvolgers al via social media: 'Gefeliciteerd jongens, een verdiende titel'. Ook Isco liet van zich horen en toonde zijn trots op Instagram. Ruiz zelf was vooral blij met de collectieve prestatie: 'Deze prijs winnen is een droom en het is nog verdiend ook. Je kunt niet voor meer vragen', jubelde hij tegenover Marca.

'Aan het begin van het toernooi zat alles tegen, want we verloren van Italië en het zag er niet goed uit. Maar we hebben gevochten met een leeuwenhart en zijn elke wedstrijd beter geworden. We zijn door blijven gaan en nu zijn we winnaars', aldus Ruiz, die ook een felicitatie van zijn trainer bij Napoli, Carlo Ancelotti kreeg: 'Iedereen bij Napoli is trots op je, ik voorop.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje O21
Meer over Spanje O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.