Teleurstellend debuut voor Huijsen als invaller bij Jong Spanje

Dean Huijsen is zijn interlandcarrière bij Spanje donderdagavond begonnen met een verliespartij tegen Jong Slowakije. De voormalig jeugdinternational van Nederland deed 45 minuten mee bij de nederlaag voor eigen publiek: 0-2.

Huijsen kreeg vorige maand de Spaanse nationaliteit en besloot zich niet langer beschikbaar te stellen voor Nederland. De achttienjarige verdediger speelde in oktober vorig jaar nog interlands voor Oranje Onder-19.

In Jerez de la Frontera kwam Huijsen, die door Juventus wordt verhuurd aan AS Roma, in de tweede helft binnen de lijnen bij Jong Spanje. Op dat moment stond Jong Slowakije op voorsprong door een doelpunt van Timotej Jambor.

Met een compleet nieuwe Spaans formatie na de rust ging het niet veel beter. Een kwartier voor tijd hielp Adrian Kapralik de jonge Slowaken aan een 0-2 overwinning in Zuid-Spanje. Huijsen en zijn teamgenoten spelen over vijf dagen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong België.