Huijsen verkrijgt Spaanse nationaliteit en is beschikbaar voor La Roja

Reacties

Dean Huijsen heeft woensdag de Spaanse nationaliteit verkregen en kan vanaf nu (jeugd)interlands voor Spanje spelen. De geboren Amsterdammer kwam in oktober vorig jaar voor het laatst uit voor een Nederlands jeugdteam.

Huijsen verkrijgt Spaanse nationaliteit en is beschikbaar voor La Roja
© Pro Shots

Huijsen ontving woensdagochtend het officiële document waarin staat dat hij vanaf heden de Spaanse nationaliteit heeft. De verwachting is dat de talentvolle verdediger van Juventus, die wordt verhuurd aan AS Roma, volgende maand wordt opgeroepen voor Spanje Onder-21. De Spaanse beloften spelen dan tegen Slowakije en België.

De keuze van Huijsen om voor Spanje uit te willen komen hing al langere tijd in de lucht. De mandekker speelde in oktober 2023 nog oefeninterlands voor Oranje Onder-19. De achttienjarige verdediger verliet Nederland met zijn familie op zijn vijfde en doorliep de jeugdopleiding van Málaga voordat hij in de zomer van 2021 naar Juventus verhuisde.

Sinds januari wordt Huijsen door Juventus verhuurd aan AS Roma, de tegenstander van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League. De kersverse Spanjaard werd alleen niet ingeschreven voor Europees wedstrijden. Huijsen speelde sinds zijn overstap naar Roma acht officiële duels en scoorde al twee keer voor de Romeinen. Na zijn treffer tegen Frosinone kreeg hij felle kritiek vanwege zijn manier van juichen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.