'Spaanse bond gaat poging wagen bij jeugdinternational Huijsen'

Reacties

De goede prestaties van Dean Huijsen in Italië gaan niet onopgemerkt voorbij en dat kan voor Nederland weleens een probleem worden. De centrumverdediger, jeugdinternational, heeft zich namelijk ook bij Spanje in de kijker gespeeld.

'Spaanse bond gaat poging wagen bij jeugdinternational Huijsen'
© Pro Shots

Huijsen werd geboren in Amsterdam, maar gaat al op zijn vijfde met zijn familie in Spanje wonen. Hij speelt kort in de jeugdopleiding van Málaga, Juventus is er vervolgens snel bij om de Nederlandse centrumverdediger verder op te leiden. De club uit Turijn verhuurt hem dit seizoen aan AS Roma, waar hij zichzelf nog meer profileert.

Volgens Marca resulteert dit over een maand in een uitnodiging van Jong Spanje. De Spaanse krant stelt dat de bond van Spanje Huijsen al langer in de gaten houdt. Huijsen maakte in 2021 zijn debuut voor Oranje Onder-17 en speelde vorig jaar zijn eerste duels voor het hoogste jeugdelftal van Nederland.

VI sprak eerder al met Huijsen en aan de hand van dat interview lijkt een keuze voor Spanje uitgesloten. 'Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk. Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen', zei hij ruim een jaar geleden. Toch weet Marca dat ze in Spanje druk bezig zijn om het papierwerk in orde te maken en dat Huijsen toch graag voor Spanje uit wil komen.

Oranje Onder-19 gaat in maart verder met de kwalificatieperiode voor het EK, maar een uitverkiezing voor Jong Oranje zou ook niet verrassend zijn voor Huijsen. Het team van coach Michael Reiziger oefent in maart tegen Noorwegen en treft Moldavië in de EK-kwalificatieperiode.

Het interview met Huijsen uit februari 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.