Huijsen prefereert Ramos boven Van Dijk: 'Altijd al mijn idool geweest'

Reacties

Dean Huijsen prefereert Sergio Ramos boven Oranje-captain Virgil van Dijk. De 18-jarige verdediger verkoos onlangs een Spaanse interlandcarrière boven een Nederlandse en dat komt mede door zijn 'idool'.

Huijsen prefereert Ramos boven Van Dijk: 'Altijd al mijn idool geweest'
© Pro Shots

Huijsen kreeg ruim een maand geleden de Spaanse nationaliteit en maakt als gevolg daarvan deel uit van de selectie van Jong Spanje. De door Juventus aan AS Roma verhuurde rechtspoot kon ook voor Nederland kiezen, maar besloot een andere weg in te slaan.

Zowel Spanje als Nederland heeft met respectievelijk Ramos en Van Dijk een topverdediger voortgebracht. Huijsen werd gevraagd om te kiezen tussen de twee. Hij blijkt een duidelijke voorkeur te hebben voor de routinier van Sevilla en mede daardoor heeft hij zijn keuze voor Spanje gemaakt. 'Absoluut, hij was altijd al mijn idool', aldus Huijsen in gesprek met La Gazetta dello Sport. 'Niet omdat hij uit Andalusië komt, waar ik ben opgegroeid. Hij is één van de beste centrale verdedigers uit de geschiedenis.'

Wat als een paal boven water staat, is dat Huijsen in ieder geval nooit met Ramos voor Spanje zal spelen. De voormalig verdediger van Real Madrid en Paris Saint-Germain zwaaide in februari 2023 af van het interlandvoetbal. Huijsen kan de komende dagen zijn debuut voor Jong Spanje maken tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije of België.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.