Europees rapport Feyenoord: Wellenreuther verdient alle lof

Reacties

Kijkend naar de rapportcijfers die na elke Europese wedstrijd van Feyenoord zijn uitgedeeld, heeft niemand zoveel indruk gemaakt als Timon Wellenreuther. De vervanger van Justin Bijlow heeft gemiddeld hoger dan een 7,5 gescoord. Verder hebben met name de verdedigers hun visitekaartje afgegeven in Europa.

Europees rapport Feyenoord: Wellenreuther verdient alle lof
© Pro Shots

Zoals bekend deelt VI na elke Europese wedstrijd van een Nederlandse club cijfers uit. Spelers die minstens dertig minuten hebben gespeeld, worden beoordeeld met een rapportcijfer. Op basis van alle cijfers voor Feyenoorders die dit seizoen zijn uitgedeeld na wedstrijden in de Champions League en Europa League kan Wellenreuther aangewezen worden als absolute uitblinker. De 28-jarige Duitser maakte in de beginfase van de Champions League tegen Celtic en Atlético Madrid al een degelijke indruk en piekte tegen AS Roma. Het enige wat ontbrak in Stadio Olimpico was een heldenrol in de strafschoppenserie.

Als het gaat om spelers met minstens vier beoordelingen na de acht Europese wedstrijden die Feyenoord dit seizoen speelde, scoren ook Quilindschy Hartman en David Hancko hoog. De linksback en centrumverdediger komen tot een gemiddelde van boven de 7. Opvallend is ook de ondergrens bij de twee. Zowel Hartman als Hancko scoorde niet lager dan een 6.

Een van de spelers die de verwachtingen niet heeft waar kunnen maken op het hoogste podium, is Santiago Giménez. De 22-jarige Mexicaan was geschorst voor de eerste twee groepswedstrijden in de Champions League. In het derde pouleduel, met Lazio, maakte hij bij zijn Champions League-debuut direct indruk met twee goals. Daarna werd het minder. Giménez was donderdagavond nog wel trefzeker in de uitwedstrijd tegen Roma, maar scoorde niet meer hoger dan een 6 na zijn heldenrol in de thuiswedstrijd tegen Lazio.

Speler Gemiddelde Aantal beoordelingen
Timon Wellenreuther 7,63 4
David Hancko 7,25 8
Quilindschy Hartman 7,13 8
Justin Bijlow 6,88 4
Gernot Trauner 6,88 4
Quinten Timber 6,79 7
Ramiz Zerrouki 6,75 6
Mats Wieffer 6,69 8
Lutsharel Geertruida 6,50 7
Calvin Stengs 6,50 8
Yankuba Minteh 6,33 6
Igor Paixão 6,25 8
Ayase Ueda 6,00 4
Santiago Giménez 5,90 5

Beelen
In het groepje van spelers met drie beoordelingen of minder steekt Thomas Beelen er bovenuit. De 22-jarige verdediger heeft zich aan de zijde van Hancko in de basis gespeeld en imponeert, ook in Europa. Zowel in de thuis- als uitwedstrijd tegen Roma scoorde Beelen hoog met een 8. In Stadio Olimpico bleef hij overeind tegen spelers als Romelu Lukaku en Paulo Dybala. Hij had daarbij geen enkele overtreding nodig en won al zijn persoonlijke duels.

Speler Gemiddelde Aantal beoordelingen
Thomas Beelen 7,50 3
Bart Nieuwkoop 6,50 3
Marcos López 6,00 1
Thomas van den Belt 6,00 1
Luka Ivanusec 6,00 1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.