Superieure cijfers: hoe Beelen overeind bleef in Rome

Reacties

Thomas Beelen mag ondanks de uitschakeling met trots terugkijken op de return tegen AS Roma in de zestiende finale van de Europa League. De 22-jarige centrumverdediger kreeg niet alleen een hoog cijfer in het rapport van VI, zijn statistieken spreken ook tot de verbeelding.

Superieure cijfers: hoe Beelen overeind bleef in Rome
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Beelen maakte de 120 minuten vol in Stadio Olimpico. In die periode groeide hij uit tot een grote sta-in-de-weg voor de Romeinen. De jonge Feyenoorder vocht duels uit met onder anderen Romelu Lukaku en Paulo Dybala. Beelen verloor in 120 minuten geen enkel (!) persoonlijk duel.

De in juli van PEC Zwolle overgekomen verdediger beging ook geen enkele overtreding in de duels met de gerenommeerde aanvallers. Beelen maakte dit seizoen überhaupt pas drie overtredingen in de 681 minuten die hij voor Feyenoord speelde in de verschillende competities.

Thomas Beelen reageert op zijn indrukwekkende statistieken.

Uit tegen AS Roma viel Beelen ook op met zijn rust aan de bal en balheroveringen. Hij kwam tot 62 balcontacten en leed slechts vier keer balverlies. Niemand van alle basisspelers aan Feyenoord-zijde raakte minder vaak de bal kwijt. Alleen Mats Wieffer heroverde vaker de bal dan Beelen, die tot negen balheroveringen kwam.

Onlangs stonden we al uitgebreid stil bij de stormachtige ontwikkeling van Thomas Beelen. Dat verhaal is hieronder te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.