Europees avontuur begint voor AZ met bezoek aan Andorra

Reacties

AZ neemt het in de derde voorronde van de Conference League op tegen FC Santa Coloma. De club uit Andorra rekende donderdag na verlenging af met FK Sutjeska uit Montenegro.

Europees avontuur begint voor AZ met bezoek aan Andorra
© Pro Shots
Santa Coloma
Santa Coloma
nv
3 - 0
Sutjeska
Sutjeska

Na het heenduel had Sutjeska door een 2-0 zege nog de beste papieren, maar Santa Coloma repareerde die nederlaag donderdag op eigen veld door goals van Mario Mourelo en Marc Nierga. In de verlenging zorgde Iván Garrido al snel voor de beslissing.

En dus weet AZ dat het volgende week donderdag naar Andorra moet voor de start van het Europese avontuur. De return is een week later in Alkmaar. Overleeft de ploeg van trainer Pascal Jansen de derde voorronde, dan kan het in de play-offs een ticket voor het hoofdtoernooi bemachtigen.

Vorig jaar overleefde AZ als winnaar van de play-offs drie voorrondes, voordat het in de Conference League uiteindelijk de halve finale bereikte. Daarin was de latere winnaar West Ham United te sterk. Dit jaar stromen de Alkmaarders als nummer vier van de Eredivisie een ronde later in.

Santa Coloma kent in tegenstelling tot AZ geen succesvolle Europese historie. De nummer drie van Andorra stond nog nooit in een Europees hoofdtoernooi. Vorig jaar was FC Hibernian uit Schotland in de tweede voorronde van de Conference League te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.