Elftal van de Week: verrassingen FC Groningen en Excelsior laten zich gelden

Reacties

Ajax, FC Groningen en Excelsior zijn de hofleveranciers van het Elftal van de Week. De drie clubs leveren twee spelers. Steven Berghuis is volgens de cijfers de uitblinker van de week, hij krijgt een 8,5.

Elftal van de Week: verrassingen FC Groningen en Excelsior laten zich gelden
© Pro Shots

Het is niet verbazingwekkend dat deze clubs de meeste spelers afleveren. Ajax won overtuigend met 1-4 van RKC Waalwijk, terwijl FC Groningen voor een daverende verrassing zorgde door PSV met 4-2 te verslaan. Intussen zette Excelsior tegenstander AZ met 2-1 te kijk.

Bij Ajax zorgde Berghuis voor twee doelpunten, net zoals Brian Brobbey. De spits krijgt een 8 voor zijn sterke optreden in Waalwijk. Bij FC Groningen waren Cyril Ngonge (8) en Radinio Balker (7) de smaakmakers. Ngonge zorgde voor constante dreiging in de aanval en maakte de prachtige 3-0, terwijl Balker zich verdedigend onderscheidde en met een kopbal de 2-0 verzorgde. Bij tegenstander PSV krijgt Cody Gakpo een 8, de aanvaller scoorde niet maar verzorgde met sterke voorzetten een aantal hachelijke situaties voor de Groninger goal.

Rotterdamse clubs
Namens Excelsior ontvangt aanvaller Marouan Azarkan een 8, terwijl verdediger Siebe Horemans een 7 kan noteren. Beide spelers maakten een doelpunt en speelden een sterke wedstrijd tegen het veel hoger aangeschreven AZ. Even verderop in Rotterdam bij Feyenoord speelde Orkun Kökçü een sterke wedstrijd, hij krijgt een 7,5. Heel blij zal de middenvelder er niet mee zijn, gezien het 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard van zijn elftal.

Ook al was dat gelijkspel voor een groot deel op het conto te schrijven van de Fortuna-doelman. Ivor Pandur was met een aantal goede reddingen de grote man bij de zuiderlingen en is de beste keeper van de week met een 7,5. Bij FC Twente viel Anass Salah-Eddine positief op in een verder weinig verheffend onderonsje bij Cambuur (0-1). Hij ontvangt een 7,5.

In het slotduel van deze verrassende speelronde onderscheidde SC Heerenveen-aanvaller Mats Köhlert zich in de 1-3 zege bij FC Volendam. De rappe vleugelspeler maakte de belangrijke 1-2 bij de Friese overwinning en completeert het Elftal van de Week met een 8.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 11

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.