Feyenoord heeft zaterdag averij opgelopen in de Eredivisie. De nummer drie van Nederland kwam niet voorbij Fortuna Sittard, dat onder de nieuwe trainer Julio Velázquez na vijf duels nog steeds ongeslagen is. Door het puntenverlies kan Feyenoord zondag voorbijgestreefd worden door AZ, terwijl PSV en Ajax verder kunnen uitlopen.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Fortuna Sittard

Feyenoord speelde misschien wel de slechtste eerste helft van het seizoen en verliet dan ook onder een fluitconcert het veld na 45 minuten spelen. De ploeg van Arne Slot had weliswaar een overwicht aan balbezit, maar creëerde nauwelijks serieuze kansen en bleek achterin kwetsbaar. In de tiende minuut leed Orkun Kökçü balverlies, waarna Fortuna snel uitbrak. Een schot van Burak Yilmaz werd nog geblokt door Gernot Trauner, maar in de rebound sloeg Iñigo Córdoba toe: 0-1.

In het restant van de eerste helft kreeg Yilmaz nog twee serieuze kansen op de 0-2, al werd eenmaal gevlagd voor buitenspel. Feyenoord kwam dus misschien nog wel goed weg met 'slechts' een 0-1 achterstand bij de rust. Slot gaf een duidelijk signaal af met drie wissels: Danilo, Patrik Wålemark en Marcos López kwamen binnen de lijnen voor Marcus Pedersen, Jacob Rasmussen en Santiago Giménez.

Feyenoord kwam als herboren uit de kleedkamer en maakte razendsnel de 1-1. De thuisploeg zette fel druk op Fortuna en uiteindelijk veroverde Danilo de bal van George Cox, waarna die voor de voeten van Javairô Dilrosun kwam. Dilrosun twijfelde geen moment en vuurde met de buitenkant van de schoen raak in de rechterhoek. Feyenoord bleef daarna fel opereren en zocht naar de voorsprong, maar het aantal grote kansen bleef beperkt.

Doelman Ivor Pandur verwerkte een diagonaal schot van Wålemark en bracht ook redding op een vrije trap van Kökçü, waarna invaller Igor Paixão maar net voorlangs kopte. De tijd begon te dringen voor de Rotterdammers, die in de slotfase moeilijk een opening wisten te vinden. Twee minuten voor tijd was Paixão met een nieuwe kopbal dicht bij de 2-1; doelman Pandur was op tijd bij de grond. Met een hard schot stelde hij de reflexen van de doelman daarna opnieuw op de proef, waarna Pandur ook een kopstoot van Danilo onschadelijk maakte. Tot slot zeilde ook een poeier van Sebastian Szymanski naast en dus nam Fortuna een punt mee uit De Kuip.