Elftal van de Week: acht Eredivisie-clubs leveren een bijdrage

Reacties

PSV is de hofleverancier van het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 17. Ook Sparta Rotterdam levert meerdere spelers.

Elftal van de Week: acht Eredivisie-clubs leveren een bijdrage
© Pro Shots

Het waren met name de aanvallers die uitblonken het afgelopen Eredivisie-weekend. Slechts twee clubs (Ajax en NEC) wisten de nul te houden. Peter Vindahl Jensen lukte dat niet, maar de doelman hielp AZ met een aantal prima reddingen wel aan de overwinning op Willem II.

In de verdediging waren het vooral de backs die uitblonken. PSV levert met Phillipp Mwene en Mauro Júnior beide vleugelverdedigers. Mica Pinto was bij Sparta Rotterdam goed voor twee assists op Sven Mijnans en kon ook niet ontbreken.

Verder waren het dus vooral aanvallend ingestelde spelers die hoog scoorden, waardoor er een redelijke fantasie-opstelling is uitgerold. Uiteraard is er een plaatsje voor Speler van de Week Yorbe Vertessen. Mijnans, Nikolai Baden Frederiksen en Henk Veerman verdienden met hun twee doelpunten ook een plaats.

Het elftal wordt compleet gemaakt door NEC-uitblinker Elayis Tavsan, FC Twente-sterkhouder Michal Sadílek en Bilal Basaçikoglu, die steeds meer opleeft bij Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.