Speler van de Week: Vertessen topscorer dankzij de tips van Nilis

Reacties

Yorbe Vertessen hielp PSV zondag aan een ruime zege op RKC Waalwijk en is verkozen tot VI Speler van de Week van Eredivisie-speelronde 17. De twintigjare aanvaller haalt een steeds hoger rendement bij de Eindhovenaren.

Speler van de Week: Vertessen topscorer dankzij de tips van Nilis
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 4
PSV
PSV

Voor de 22ste keer in zijn dertig Eredivisie-duels voor PSV kwam Vertessen als invaller binnen de lijnen. De rappe Belg was in Waalwijk al vroeg nodig, omdat Ritsu Doan en Bruma vroeg blessures opliepen. Vijf minuten na zijn entree had Vertessen de bal er vervolgens al in liggen. Het bleek de opmaat voor een prima optredens, dat hij verder bekroonde met een assist en nog een doelpunt.

Daarmee werd hij zelfs Eredivisie-topscorer van PSV dit seizoen. 'Dat had ik zelf nog niet eens door', biechtte hij achteraf op. 'Maar het is heel mooi voor mij. Het is altijd een doel van me geweest om topscorer van PSV te worden', vertelde hij trots. Om vervolgens toe te geven dat hij 'misschien wel te lief is om een basisplaats op te eisen.'

Toch deed hij in het Mandemakers Stadion een ideale sollicitatie. Trainer Roger Schmidt wil namelijk meer rendement van zijn aanvallers zien. De Duitse oefenmeester zag zijn ploeg dit seizoen te vaak punten verspelen, omdat de kansen niet werden afgemaakt. 'We hebben het vaak over details', zei Vertessen. 'Ik moet efficiënter worden. Als dat lukt, maar ik meer kans op een basisplaats.'

Het leverde tijdens de wedstrijd tegen RKC ook nog een flinke uitbrander van Schmidt op, toen Vertessen bij een grote kans ploeggenoot Carlos Vinícius over het hoofd zag. Met twee doelpunten maakte hij dat ruimschoots goed. 'Het is nog steeds een aandachtspunt voor mij om rustiger voor het doel te zijn', gaf hij evengoed toe.

Daarbij heeft hij de tips van een PSV-legende in zijn achterhoofd. 'Ik heb een keer één-op-één met Luc Nilis afgewerkt. Hij gaf me de tip om vooral naar de bal te blijven kijken, als je gaat schieten. Die tip heb ik altijd meegenomen', zei Vertessen over de samenwerking met zijn landgenoot in de jeugdopleiding.

Het heeft hem dit seizoen geholpen met zijn rendement: samen met Cyriel Dessers heeft Vertessen de meeste goals als invaller achter zijn naam. Zijn zes goals en drie assists maakte hij overigens in slechts 532 Eredivisie-minuten, dat betekent dat hij iedere 59 minuten direct betrokken is bij een doelpunt.

TOPVIJF VAN DE WEEK

Sven Mijnans, die Sparta Rotterdam met twee treffers tegen Vitesse een zeer welkom punt bezorgde, heeft de tweede plaats in het spelersklassement van dit weekend. Nikolai Baden Frederiksen was ook goed voor twee goals, terwijl Elayis Tavsan de grote man was bij de overwinning van NEC. Henk Veerman bezorgde SC Heerenveen de winst in de Friese derby en vervolmaakt de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Yorbe Vertessen PSV 8,5
2. Sven Mijnans Sparta Rotterdam 8
3. Nikolai Baden Frederiksen Vitesse 8
4. Elayis Tavsan NEC 8
5. Henk Veerman SC Heerenveen 7,5

ALGEMEEN KLASSEMENT

Noussair Mazraoui kwam niet in actie in De Klassieker en blijft het algemeen klassement aanvoeren. Gernot Trauner en Ibrahim Sangaré staan ook op het podium.

Speler Club Gemiddelde
1. Noussair Mazraoui Ajax 7
2. Gernot Trauner Feyenoord 6,85
Ibrahim Sangaré PSV 6,85
4. Jurriën Timber Ajax 6,84
Lisandro Martínez Ajax 6,84
6. Orkun Kökçü Feyenoord 6,81
7. Fredrik Aursnes Feyenoord 6,77
8. Remko Pasveer Ajax 6,7
9. Olivier Boscagli PSV 6,67
10. Luis Sinisterra Feyenoord 6,66
11. Dusan Tadic Ajax 6,59
12. Antony Ajax 6,56
13. Daley Blind Ajax 6,5
André Ramalho PSV 6,5
15. Owen Wijndal AZ 6,48
16. Marcos Senesi Feyenoord 6,46
17. Lars Unnerstall FC Twente 6,45
18. Riechedly Bazoer Vitesse 6,42
19. Mario Götze PSV 6,4
20. Alex Bangura SC Cambuur 6,39
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.