Invallers zijn goud waard voor winterkampioen PSV

Reacties

PSV heeft zondag geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen laagvlieger RKC Waalwijk. Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius, die al in het eerste halfuur waren ingevallen, bewezen hun waarde voor de ploeg van Roger Schmidt. PSV gaat door de zege als koploper de laatste speelronde van 2021 in.

Invallers zijn goud waard voor winterkampioen PSV
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 4
PSV
PSV

PSV raakte de eerste plaats op de ranglijst zondagmiddag even kwijt aan Ajax, dat de Klassieker won van Feyenoord, en wist zodoende dat het zich geen misstap kon permitteren in het Mandemakers Stadion. Voor een onverwachte uitglijder hoefden de supporters van de Eindhovenaren geen moment te vrezen. PSV was simpelweg te sterk voor RKC en had voor de openingstreffer, die tien minuten voor rust werd gemaakt, al de nodige grote kansen laten liggen.

Er waren wel weer blessurezorgen voor PSV, dat al in het eerste halfuur Ritsu Doan (hoofdblessure na een botsing met Alexander Büttner) en Bruma (hamstringklachten) kwijtraakte. Vinícius en Vertessen kwamen voor deze aanvallers binnen de lijnen en laatstgenoemde brak de ban. Bij een voorzet van Mauro Júnior knalde Vertessen uit de draai op fraaie wijze de 0-1 in de bovenhoek.

Vlak voor rust leek PSV zijn voorsprong te verdubbelen, toen Mario Götze op aangeven van Vinícius binnentikte. De VAR had echter geconstateerd dat Vinícius in buitenspelpositie in balbezit was gekomen en greep daarom in. Vinícius miste even hierna zelf nog een enorme kans, voordat hij zes minuten in de tweede helft Phillipp Mwene wegstuurde. De Oostenrijker werd neergehaald door Melle Meulensteen en PSV kreeg een strafschop, die werd binnengeschoten door Cody Gakpo.

Na een uur maakte Mwene zelf aan alle onzekerheid een einde. De vleugelverdediger stond bijna op de achterlijn en wilde een harde voorzet geven, maar zijn inzet viel via de onderkant van de lat achter de verbouwereerde RKC-doelman Etienne Vaessen. Vertessen maakte hierna nog zijn tweede, door na slecht ingrijpen van Vaessen bij een corner met een mooie voetbeweging de 0-4 te maken, voordat Jens Odgaard na een voorzet van Alexander Büttner de Waalwijkse eer wist te redden.

De Eredivisie is nu halverwege en PSV mag zich zodoende winterkampioen noemen. Om ook als koploper naar het nieuwe kalenderjaar te gaan moet de ploeg van Schmidt midweeks minstens evenveel punten halen als achtervolger Ajax. De Amsterdammers spelen op woensdag thuis tegen Fortuna Sittard; PSV komt donderdag in eigen huis in actie tegen Go Ahead Eagles.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
RKC Waalwijk Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.