El Ghazi reageert op veelbesproken appje De Boer: 'Topsport is hard'

Reacties

Anwar El Ghazi is donderdag tijdens de talkshow van Humberto Tan op RTL4 ingegaan op de manier waarop hij te horen kreeg dat hij niet bij de definitieve EK-selectie van Oranje zat. Ondanks die teleurstelling sluit de 26-jarige aanvaller van Aston Villa een overstap naar Marokko uit.

El Ghazi reageert op veelbesproken appje De Boer: 'Topsport is hard'
© Pro Shots

El Ghazi kreeg eind mei tijdens de opname voor het tv-programma Shirtje Ruilen van Frank Evenblij een appje van Frank de Boer dat hij de laatste schifting voor het EK niet had overleefd. Het zorgde voor de nodige kritiek op de bondscoach, die in de ogen van de criticasters de afvallers uit de voorselectie persoonlijk had moeten bellen. De Boer beweerde op een persconferentie ook dat hij dat had gedaan. Later gaf hij zijn fout toe: het was een slip of the tongue.

Een maand later heeft El Ghazi gereageerd op het veelbesproken moment, waarop hij opvallend koel bleef. 'Ik ben altijd rustig', blikte de tweevoudig international terug. 'Frank zei nog tegen mij dat het elk moment kon gebeuren. Ik had mijn telefoon wel de hele tijd bij me, maar had mijn geluid uitstaan. Ik had geen idee of ik een bericht had, maar had echt letterlijk vijf minuten daarvoor een bericht gehad van Frank de Boer. Ik had het natuurlijk ook niet verwacht, maar het is echt gebeurd ja.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Natuurlijk was El Ghazi teleurgesteld. 'Topsport is hard. Je moet omgaan met tegenslagen, die horen erbij. Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar de teleurstelling komt later. Als je de supermarkt inloopt zie je die oranje dingen. En als je de spelers ziet, denk je: ik had daar ook kunnen staan. Maar nu ben ik wel over de teleurstelling heen. Ik kan er nu wel lacherig naar kijken, maar op dat moment schrok ik er wel van', aldus El Ghazi, die met plezier naar de wedstrijden van Oranje kijkt.

Marokko
El Ghazi ziet het ook als iets positiefs dat hij door zijn prestaties bij Aston Villa weer in beeld is bij Oranje, meer dan vijf jaar na zijn laatste interlands in oktober 2015. Een switch naar Marokko is geen optie, al wordt er wel aan hem getrokken. 'Mijn vader wordt platgebeld en mijn ouders willen ook heel graag dat ik voor Marokko ga spelen, maar ik heb mijn keuze gemaakt en zie nog steeds kansen. Ik sta er positief in, ik wil gewoon voor Nederland spelen. Ik ben hier geboren en getogen, ik voel hier wat extra's.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. El Ghazi
Meer over A. El Ghazi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.