Mainz stuurt El Ghazi tóch de laan uit

Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 gaan per direct uit elkaar. De Bundesliga-club stuurde hem vrijdagavond de laan uit. Dit vanwege zijn berichtgeving op sociale media in het Israëlisch-Palestijns conflict. Enkele dagen nadat de aanvaller in genade leek aangenomen, is het Duitse Openbaar Ministerie daarnaast een onderzoek gestart tegen de aanvaller.

Mainz stuurt El Ghazi tóch de laan uit

Vrijdagavond communiceerde Mainz plots dat de wegen met El Ghazi zullen scheiden. De club gaf expliciet aan dat het de samenwerking per direct opgezegd heeft. ZDF meldde eerder op de avond al dat El Ghazi en Mainz ingelicht zijn over een onderzoek naar de voormalig international van het Nederlands elftal. De oud-speler van Ajax en PSV wordt verdacht van 'het verstoren van de publieke rust en het goedkeuren van misdaden in combinatie met het aanzetten tot haat', meldt het Duitse medium. 

Technisch directeur Christian Heidel wilde toen nog niet reageren op dat onderzoek. 'Ik leg niets meer uit. Ik zal geen verklaringen meer geven', vertelde hij de ZDF. Maandag maakte Mainz nog bekend dat El Ghazi berouw had getoond voor zijn uitlatingen, wat de aanvaller zelf weer tegensprak.

El Ghazi leek op korte termijn terug te keren bij Mainz, maar vrijdag bevestigde Heidel dat de Nederlander zich al sinds maandag ziek heeft gemeld bij de club. Inmiddels is besloten om de wegen te laten scheiden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga