Mainz eist ruim half miljoen euro van ontslagen El Ghazi

Reacties

FSV Mainz 05 en Anwar El Ghazi staan lijnrecht tegenover elkaar. De club en speler troffen elkaar woensdag in de rechtbank, waar duidelijk werd dat Mainz ruim een half miljoen euro eist van de in november op straat gezette aanvaller.

Mainz eist ruim half miljoen euro van ontslagen El Ghazi
© Pro Shots

El Ghazi tekende in september een tweejarig contract bij Mainz, dat bij degradatie uit de Bundesliga een jaar korter zou duren. Al na een paar weken werd die verbintenis echter verscheurd, nadat El Ghazi op social media berichten over het oorlogsconflict in de Gazastrook had geplaatst. De voormalig PSV'er was het daar niet mee eens en spande een zaak aan.

Woensdag werd deze zaak geopend; twintig minuten later kon iedereen alweer naar huis. Tijdens de korte hoorzitting werd volgens Kicker duidelijk dat Mainz een bedrag van 523.464 terug eist van El Ghazi. Het zou hier gaan om de tekenbonus die in september werd betaald en een boete die Mainz aan de aanvaller had gegeven.

Advocaat Alexander Bergweiler, die El Ghazi bijstaat, sprak op zijn beurt over een oneerlijke ontslagzaak. Volgens hem was het bovendien zeer de vraag of de aanvaller nu echt het bestaansrecht van Israël had ontkend, waardoor de boete onterecht zou zijn geweest. Hij voegde toe dat El Ghazi bereid zou zijn om een schikking te treffen.

Dat is voor Mainz dan weer geen optie. Volgens clubadvocaat Johan-Michel Menke dekt het bedrag dat de club wil hebben slechts een deel van de veroorzaakte schade. Hij wees daarbij ook op de imagoschade die Mainz in de zaak zou hebben geleden. Een terugkeer bij Mainz is volgens Menke in ieder geval sowieso ondenkbaar.

Rechter Bettina Chaudhry wilde de zaak begin mei voortzetten. Op verzoek van Mainz is dit echter uitgesteld tot juni, zodat de club zich nu volledig op zijn degradatiestrijd kan richten. El Ghazi speelde, verdeeld over drie competitiewedstrijden, maar 51 Bundesliga-minuten voor Mainz. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.