'El Ghazi start rechtszaak tegen FSV Mainz 05'

Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 zijn nog niet van elkaar af. De Bundesliga-club ontsloeg de Nederlandse aanvaller, nadat hij berichten over het oorlogsconflict in de Gazastrook had geplaatst. Daar is de tweevoudig international het echter niet mee eens.

'El Ghazi start rechtszaak tegen FSV Mainz 05'

Volgens de Allgemeine Zeitung heeft El Ghazi een rechtszaak aangespannen tegen Mainz. De aanvaller, vorig seizoen nog in dienst van PSV, vindt dat hij onterecht is ontslagen. El Ghazi had nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Tijdens de rechtszaak zal El Ghazi vertegenwoordig worden door Alexander Bergweiler. De Duitse sportadvocaat uitte zijn twijfels over het ontslag van El Ghazi. Nu gaat hij hem bijstaan in de zaak tegen zijn voormalige werkgever.

Mainz gaf enkele weken geleden aan de samenwerking met El Ghazi per direct opgezegd te hebben. De aanvaller zou verdacht worden van 'het verstoren van de publieke rust en het goedkeuren van misdaden in combinatie met het aanzetten tot haat', schreef ZDF toen. Volgens Bergweiler kan El Ghazi zich beroepen op zijn vrijheids van meningsuiting.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga