De afvallers: deze acht Oranje-internationals grijpen naast het EK

Reacties

Het bekendmaken van de EK-selectie van het Nederlands elftal heeft voor acht spelers een bittere teleurstelling opgeleverd. Dit zijn de acht pechvogels die op het laatste moment naast het eindtoernooi grijpen.

De afvallers: deze acht Oranje-internationals grijpen naast het EK

Steven Bergwijn
Onder Ronald Koeman was Bergwijn regelmatig basisspeler, maar die status is de aanvaller kwijtgeraakt. Sinds de aanstelling van Frank de Boer in september 2020 speelde Bergwijn slechts één interland: tegen Letland viel hij eerder dit jaar in de 89ste minuut in voor Memphis Depay. Het heeft alles te maken met zijn moeilijke situatie bij Tottenham Hotspur. Bij de Londense club raakte Bergwijn zijn plekje kwijt en was hij maandenlang alleen als invaller actief. De laatste twee Premier League-duels stond hij wél in de basis bij Tottenham, maar het was niet genoeg om De Boer te overtuigen.

Marco Bizot
In november maakte hij in het oefenduel met Spanje zijn debuut voor Oranje. De dertigjarige Bizot kreeg van De Boer de kans om zich te laten zien tegen een topland en deed dat naar behoren. De pech voor de AZ-doelman zit hem vooral in de terugkeer van Maarten Stekelenburg. Als eerste keeper van Ajax speelde de 38-jarige routinier zich weer in de kijker van Oranje en met zijn toernooi-ervaring krijgt hij de voorkeur boven Bizot.

Anwar El Ghazi
De 26-jarige El Ghazi speelde in 2015 zijn enige twee interlands en ontbrak sindsdien lange tijd bij Oranje. Dit seizoen speelde hij zich echter helemaal op eigen kracht weer in de kijker. De aanvaller uit Barendrecht was bij Aston Villa goed voor liefst tien Premier League-doelpunten. Zijn rentree in de voorselectie van het Nederlands elftal was een fraaie beloning, maar het EK gaat toch aan de neus van de voormalig Ajacied voorbij.

Hans Hateboer
Elf interlands heeft hij achter zijn naam, maar onder De Boer raakte Hateboer zijn plekje kwijt. De rechtervleugelverdediger miste bij Atalanta Bergamo drie maanden met een enkelblessure. De finale tegen Juventus om de Coppa Italia, speelde hij wel, maar in het slotduel van de Serie A ontbrak de Nederlander. Dat lijkt ook de reden van zijn absensie in de EK-selectie.

Rick Karsdorp
Ook Karsdorp moest lang wachten op zijn rentree bij Oranje. De rechtsback speelde in 2017 zijn laatste interland. Dit seizoen speelde hij zich bij AS Roma echter op knappe wijze in het elftal. Als wingback in de 3-4-3-formatie van trainer Paulo Fonseca. In totaal speelde de 26-jarige Karsdorp liefst 45 wedstrijden in alle competities voor Roma. Het missen van het EK zal voor hem een grote teleurstelling zijn.

Jeremiah St. Juste
Hij was de grote verrassing in de vorige selectie van De Boer. De 24-jarige St. Juste zag een prima seizoen bij FSV Mainz bekroond worden met een plaatsje in de voorselectie van Oranje. De verdediger heeft zich volgens Duitse media zelfs in de kijker gespeeld van Borussia Dortmund. Het EK komt voor St. Juste echter net te snel.

Kenny Tete
Na een afwezigheid van twee jaar was Tete er in maart weer bij. De rechtsback startte zelfs direct in de basis in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Bij Fulham groeide Tete dit seizoen uit tot vaste waarde in de defensie. Bij de Premier League-degradant speelde de 25-jarige verdediger in totaal 22 competitiewedstrijden. Op de rechtsbackpositie heeft hij bij Oranje de concurrentiestrijd verloren van Denzel Dumfries, Jurriën Timber en Joël Veltman.

Tonny Vilhena
De 26-jarige middenvelder speelde in 2018 onder Koeman zijn laatste interland. Na zijn transfer van Feyenoord naar FC Krasnodar zat hij nog eenmaal bij de selectie, maar tot speelminuten kwam Vilhena niet meer. De Rotterdammer speelde de laatste weken van het seizoen in Rusland als linksback, maar valt ook voor die positie buiten de boot bij Oranje.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.