Eindelijk feest voor PEC, ADO met de schrik vrij

PEC Zwolle en ADO Den Haag hebben zich geplaatst voor de laatste zestien in het toernooi om de TOTO KNVB-beker. Dat ging makkelijker voor de eerste ploeg dan voor laatstgenoemde.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 0
MVV Maastricht

PEC tankte vertrouwen in het duel met MVV Maastricht. In de Eredivisie staat de ploeg van Dick Schreuder stijf onderaan met zes punten, 28 tegengoals en slechts acht gemaakte doelpunten.

Tegen MVV maakte PEC de helft van laatstgenoemde aantal, net als in de vorige ronde tegen De Graafschap (1-4). Sindsdien had de ploeg uit Overijssel niet meer gewonnen.

In de eerste twintig minuten maakte de thuisploeg al het verschil uit twee hoekschoppen: verdedigers Siemen Voet (intikker) en Rav van den Berg (kopbal) scoorden. Na rust zetten de Servische aanvallers Luka Adzic en Slobodan Tedic met ieder één goal de eindstand op het scorebord.

ADO Den Haag
4 - 2
Gemert
Gemert

ADO kwam twee keer op achterstand tegen de amateurs van Gemert, maar won uiteindelijk met een comfortabele marge. Invaller Thomas Verheydt maakte het verschil in de laatste twintig minuten met een intikker en een hard schot.

Daarvoor mocht Derde Divisie-ploeg Gemert hopen op een stunt. Willem den Dekker scoorde voor én na rust, met een knal in de kruising en een knappe, lage volley. Tussendoor maakten Eljero Elia, met zijn eerste goal in vijftien jaar voor ADO, en rechtsback Cain Seedorf gelijk voor de thuisploeg.