Euforie bij Gemert snel weg: Elia scoort na vijftien jaar voor ADO

Reacties

Eljero Elia heeft dinsdag zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag in vijftien jaar tijd gemaakt. Het betekende de gelijkmaker na de verrassende voorsprong voor de amateurs van Gemert in het KNVB-bekerduel.

Euforie bij Gemert snel weg: Elia scoort na vijftien jaar voor ADO
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
4 - 2
Gemert
Gemert

Elia komt uit de jeugdopleiding van ADO en maakte zijn laatste doelpunt voor de club op 23 december 2006 tegen Heracles Almelo. Na omzwervingen via FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Istanbul Basaksehir en FC Utrecht tekende Elia vorige maand een contract tot komende zomer in Den Haag.

Tegen Gemert kapte hij keeper Stefan Tielemans vlak voor rust uit en schoot hij hard raak. Daarmee maakte Elia de achterstand van ADO ongedaan. De bezoekers uit Brabant scoorden in de 38ste minuut via Willem den Dekker, die de bal strak in de kruising schoot. Zo kon de ploeg uit de Derde Divisie langzaam aan een stunt gaan denken.

Mocht dat Gemert alsnog lukken, dan plaatsen de amateurs zich voor de achtste finale van het bekertoernooi. Deze dinsdag zijn de eerste vijf wedstrijden van het midweekse bekerprogramma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.