Effectieve Giakoumakis ook bij Celtic ijskoud in zestienmetergebied

Reacties

Giorgos Giakoumakis heeft maandagavond zichzelf nog maar eens op de kaart gezet bij de supporters van Celtic. In de kwartfinale van het bekertoernooi was de Griekse spits twee keer trefzeker tegen Dundee United. Daardoor plaatsten de Schotten zich voor de halve finale.

Effectieve Giakoumakis ook bij Celtic ijskoud in zestienmetergebied

Lange tijd leek het het seizoen van Rangers FC te worden in Schotland. Inmiddels is Celtic echter koploper en leidt het met een voorsprong van drie punten. In het bekertoernooi zaten beide ploegen bij de laatste acht. Rangers versloeg zondag Dundee FC al, terwijl het nu de beurt aan Celtic was tegen Dundee United. Een finale tussen beiden is nog niet uitgesloten.

Celtic trad in Dundee aan met Giakoumakis in de voorhoede. De aanvaller - vorig jaar topscorer van de Eredivisie als speler van VVV-Venlo - begon vanaf de linkerkant. Dat bleek een succes. De Schotse middenmoter werd op eigen veld van het kastje naar de muur gestuurd door de bezoekende topclub.

Callum McGregor opende de score, maar Giakoumakis stal in de tweede helft de show. De Griek verdubbelde net binnen het uur de voorsprong, terwijl hij vlak voor tijd de marge naar drie uitbouwde. Daardoor gaat Celtic naar de halve finale.

Het was voor Giakoumakis alweer de achtste en negende treffer van het seizoen. Dat deed de Griek met acht basisplaatsen. Al zijn goals werden gemaakt na één direct balcontact in het zestienmetergebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.