Eerste goal Van Wolfswinkel overschaduwd door afscheid in tranen

Reacties

Ricky van Wolfswinkel heeft zondag zijn eerste competitiedoelpunt voor FC Basel gemaakt. Na afloop ging het echter niet over de primeur van de Nederlandse spits, maar over het onverwachte afscheid van boegbeeld Matiás Delgado.

Eerste goal Van Wolfswinkel overschaduwd door afscheid in tranen

Vooraf werd door de club nog gecommuniceerd dat de 34-jarige Argentijn om privéredenen ontbrak in de wedstrijdselectie. Zonder zijn captain won Basel de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 van FC Luzern. In de 78ste minuut stelde Van Wolfswinkel de overwinning veilig door de bal uit een voorzet van Renato Steffen via de onderkant van de lat binnen te koppen.

De kampioen van Zwitserland herstelde zich daarmee van de uitglijder tegen Young Boys (2-0) bij de competitiestart, maar daarover ging het na afloop maar nauwelijks. Tot ieders verbazing maakte Delgado bekend per direct te stoppen. Dat terwijl de aanvoerder en spelmaker in februari nog besloot er een jaar aan vast te plakken bij de club waarvoor hij in totaal 270 keer uitkwam.

Delgado was tijdens de persconferentie waarop hij zijn afscheid toelichtte in tranen. 'Ik hou van deze club, maar ik voel me niet meer honderd procent in topvorm om nog door te gaan. Ik wil graag mijn excuses aanbieden omdat ik mijn contract heb verlengd en nu toch stop. Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om door mijn terugkeer bij Basel nog één keer op het hoogste niveau te spelen.'

Want eigenlijk leken de wegen van de Argentijn en de Zwitserse club in 2006 al te scheiden toen Besiktas hem voor 5,5 miljoen euro aantrok. Delgado koos vier jaar later vervolgens voor een lucratief avontuur bij Al-Jazira in de Emiraten, hoewel hij pas 27 was. In 2013 keerde hij vervolgens terug bij Basel, waar hij met zijn goals en assists van grote waarde was bij het behalen van de vier titels.

Technisch directeur Marco Streller betreurde het afscheid van het boegbeeld dan ook enorm. 'Woorden alleen zijn niet genoeg om hem te bedanken. Mati ziet af van enorm veel geld. Ik heb nog geprobeerd hem om te praten, want we verliezen met hem onze aanvoerder, een speler met wie mensen zich konden identificeren. Hij is niet in Basel geboren, maar wel een Basler geworden.' Daar is ook Roger Federer het mee eens (zie tweet).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.