Dzeko passeert Mertens na recordzege Roma op Fiorentina

AS Roma heeft de tweede plaats in de Serie A overgenomen van Napoli. De ploeg van trainer Luciano Spalletti won thuis eenvoudig van Fiorentina: 4-0.

Edin Dzeko (foto) was opnieuw goud waard voor de Giallorossi. Ontsnapt aan de buitenspelval opende de Bosniër zes minuten voor rust de score in Stadio Olimpico. Het was zijn zestiende doelpunt dit seizoen in de Serie A, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met topscorer Dries Mertens.

De Belgische ex-PSV'er scoorde zaterdag drie keer tijdens de 1-7 overwinning op Bologna. Daardoor nam Napoli de tweede plaats achter Juventus over van Roma, maar drie dagen later zijn de rollen weer omgedraaid.

Na een klein uur stelde Federico Fazio de zege voor Roma - waar Kevin Strootman de hele wedstrijd speelde - namelijk al veilig door binnen te koppen op aangeven van Daniele De Rossi, die ook al verantwoordelijk was voor de assist bij de openingstreffer. Radja Nainggolan maakte een kwartier voor tijd het derde doelpunt voor de thuisclub.

Het slotakkoord was voor Dzeko, die de eindstand in de 83ste minuut bepaalde op 4-0 en daardoor Mertens achter zich liet. Hij ligt daardoor weer op koers om Capocannoniere, topscorer van de Serie A, te worden.

Voor AS Roma betekende het de veertiende thuiszege op rij in competitieverband, waarmee het een clubrecord uit 1930 brak. Toen bleef het bij dertien overwinningen.