AC Milan zakt door slechte reeks weg uit Italiaanse top

Reacties

Waar de fans van AC Milan dit seizoen even de hoop hadden dat hun geliefde club weer bovenin de Serie A boven mee zou draaien, komt die aanhang waarschijnlijk bedrogen uit. Zondag verloor de grootmacht van weleer voor de derde keer op rij. Sampdoria bleek in San Siro met 0-1 te sterk.

AC Milan zakt door slechte reeks weg uit Italiaanse top

Voorafgaand aan het lunchduel van zondag had Milan al getoond allesbehalve goed uit de jaarwisseling gekomen te zijn. Het eerste competitieduel van 2017 werd nog met 1-0 gewonnen van Cagliari, maar vervolgens werd het 2-2 tegen Torino. Daarna bleken Napoli (1-2) en Udinese (2-1) te sterk voor de ploeg van Vincenzo Montella.

Zondag bleef het lang 0-0, maar moesten de Rossoneri uiteindelijk toch het hoofd buigen. Een rake penalty van Luis Muriel zorgde voor de beslissing. Na zijn treffer in de zeventigste minuut probeerde Milan het nog wel, maar werd er niet meer gescoord. De thuisploeg eindigde zelfs nog met tien man toen José Sosa met zijn tweede gele kaart moest inrukken.

Door de vierde partij op rij zonder winst is Milan inmiddels afgezakt naar de achtste plek. Sampdoria is de nummer tien van de Serie A. Het uitzicht op de plekken die recht geven op Europees voetbal is nog niet helemaal weg voor Milan. Nummer vijf Lazio heeft drie punten meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.