Wereldgoal Cuadrado maakt het verschil in Italiaanse kraker

Reacties

Juventus heeft Internazionale weer met beide benen op de grond gezet: 1-0. Juan Cuadrado gaf met een geweldige goal de doorslag in de Derby d'Italia.

Wereldgoal Cuadrado maakt het verschil in Italiaanse kraker

De topper tussen koploper Juventus en het vanuit de middenmoot naar de kopgroep opgeklommen Inter werd afgewerkt met een enorme intensiteit. De openingsfase was voor De Oude Dame, met twee prachtige pogingen van Paulo Dybala. De omhaal van de Argentijn werd gepareerd door Samir Handanovic, die even later aan de grond genageld stond toen een prachtige knal van de aanvaller op de lat strandde.

Daarna was het woord aan Inter, dat Juventus bij de strot greep en onder druk zette zoals De Oude Dame nog niet vaak overkwam in eigen huis. João Mario schoot rakelings naast, Ivan Perisic stichtte gevaar met een kopbal en Roberto Gagliardini knalde net over.

Een Milanees doelpunt hing in de lucht, maar het was Juventus dat de leiding greep via een doelpunt van enorme schoonheid. Na een afgeslagen aanval stuiterde de bal op twintig meter van het doel richting Cuadrado, die de bal in één keer uit de lucht op zijn pantoffel nam en keihard richting de bovenhoek stuurde: 1-0.

In de tweede helft lukte het Juventus om de wedstrijd te controleren, doordat het minder noodzaak had om aan te vallen. Toch kreeg het wel de grootste kansen. Mario Mandzukic schoot voorlangs, terwijl Miralem Pjanic doelman Handanovic tot een uiterste krachtsinspanning dwong.

Doordat Juventus de touwtjes stevig in handen had, lukte het Inter uiteindelijk niet eens om een slotoffensief van de grond te krijgen. In de extra tijd kreeg Perisic nog rood vanwege commentaar op de leiding. Daarmee komt een einde aan een reeks van zeven competitiezeges van de Nerazzurri, die in de Serie A vijfde staan met 42 punten. Dat zijn er liefst twaalf minder dan Juve, dat ook nog een duel minder speelde. Het verschil van Juventus tot AS Roma en Napoli bedraagt respectievelijk zeven en negen verliespunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.