Lazio maakt gehakt van promovendus met penaltytrauma

Lazio heeft een zeer ruime zege geboekt tegen Pescara. Atalanta Bergamo verstevigde zijn plek in de subtop tegen Cagliari.

Pescara - Lazio 2-6
Lazio stond al na een kwartier op 0-2 voorsprong na een dubbelklapper van Marco Parolo, die twee keer had raakgekopt. Via doelpunten van Ahmad Benali en Gaston Brugman kwam Pescara nog voor rust langszij. Het had zelfs op voorsprong kunnen staan, maar Gianluca Caprari miste een strafschop. Het was al de vijfde gemiste strafschop dit seizoen van de Delfini.

Na rust maakte Lazio korte metten met de promovendus. Parolo voltooide in de 49ste minuut zijn hattrick met een schot in het dak in het doel, Baldé Keita tikte in de 57ste minuut de 2-4 binnen. Ciro Immobile maakte twintig minuten voor tijd de zevende goal van de middag uit een corner, terwijl Parolo zijn vierde acht minuten later maakte.

Lazio rukt door de zege op naar plek vier, met vier punten achterstand op AS Roma, dat wel een duel minder speelde. Internazionale kan de Biancocelesti later op de zondag weer inhalen, als het van Juventus wint. Pescara staat laatste met negen punten.

Atalanta Bergamo - Cagliari 2-0
De stuntploeg van de Serie A kwam in de vierde minuut op voorsprong via sterspeler Alejandro Gómez. Hij rondde af na een lage voorzet vanaf rechts van Andrea Conti, de belangrijkste concurrent van de van FC Groningen afkomstige Hans Hateboer, die op de bank bleef.

Gómez maakte twaalf minuten later de 2-0, met een schitterend afstandsschot in de verre kruising. Daarmee was het lot van Cagliari bezegeld. Atalanta verstevigt door de zege de zesde plaats; de voorsprong op Fiorentina en het in crisis verkerende AC Milan bedraagt vijf punten. Cagliari staat veertiende.