Mertens en Hamsik zorgen voor monsterzege Napoli

Napoli heeft zaterdag hard uitgehaald tegen Bologna: 1-7. Door de ruime zege houden de Napolitanen enigszins druk op koploper Juventus.

Napoli, waar Arek Milik vanaf de bank toekeek, beleefde een bliksemstart. Aanvoerder Marek Hamsik kopte een voorzet van José Callejón raak met een diagonale snoekduik. Twee minuten later zorgde Lorenzo Insigne uit een counter voor de 0-2. Daarmee was het vuurwerk nog lang niet voorbij in de wedstrijd.

Mattia Destro miste een kans op de 1-2. Zijn strafschop werd gekeerd door doelman Pepe Reina. Vervolgens kregen beide ploegen een rode kaart. Callejón moest na een trappende beweging inrukken en vijf minuten later haalde Adam Masina de doorgebroken Dries Mertens neer. Ook hij kon vertrekken.

Mertens schoot de daaropvolgende vrije trap onhoudbaar in het doel (0-3) en vlak voor rust zorgde hij ook voor de vierde Napolitaanse treffer. Tussendoor zorgde Vasilis Torosidis voor de 1-3 namens Bologna, waardoor er tijdens de rust een 1-4 tussenstand op het scorebord stond.

De tweede helft was een stuk minder sprankelend, maar er vielen nog wel een aantal doelpunten. Bologna had zich al overgegeven en zag de schade in de 70ste minuut nog wat groter worden. Hamsik scoorde op aangeven van Mertens (1-5) en even later ook na een pass van Faouzi Ghoulam (1-6). Mertens maakte ook nog zijn derde. Hij is daardoor nu in zijn eentje de topscorer van de Serie A (zestien treffers) en de eerste Belg die in één seizoen drie hattricks maakt.

Napoli passeert door de zege AS Roma in ieder geval voor even op de ranglijst. De ploeg staat nu tweede met 48 punten, drie minder dan koploper Juventus. De Oude Dame heeft nog wel twee wedstrijd tegoed. Zondag komt Internazionale op bezoek bij Juventus. AS Roma speelt dinsdag tegen Fiorentina.