Blooper helpt Napoli aan punt tegen crisisclub Palermo

Reacties

Napoli heeft zondag maar half geprofiteerd van de 3-2 nederlaag die AS Roma eerder op de dag leed bij Sampdoria. De tweevoudig landskampioen kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Palermo, dat desondanks op weg naar lijkt naar de Serie B.

Blooper helpt Napoli aan punt tegen crisisclub Palermo

Bij Palermo zat coach Diego López voor het eerst op de bank. De oefenmeester is alweer de vierde trainer dit seizoen bij de Rosanero, hoewel dit moyenne relatief normaal is voor voorzitter Maurizio Zamparini. López zag zijn ploeg in de zesde minuut verrassend de leiding nemen in Stadio San Paolo. Een korte corner belandde via Andrea Rispoli bij Ilija Nestorovski, die Pepe Reina versloeg met een kopbal.

Napoli zette hierna zijn tanden in de achtervolging en het was een wonder dat het niet al razendsnel 1-1 stond. José Callejón slaagde erin voor open doel te missen. Het bleek de voorbode van een moeilijke avond voor het de laatste tijd zo makkelijk scorende Napoli. Dries Mertens en Callejón kregen het maar niet voor elkaar om keeper Josip Posavec te verschalken.

Uitgerekend Posavec was de schlemiel bij de 1-1 van Mertens. De twintigjarige Kroaat liet een slappe inzet van de Belg zomaar tussen zijn benen glippen. In zijn laatste tien officiële wedstrijden maakte Mertens liefst elf goals en verzorgde hij drie assists. Na deze klassieke blooper pakte Posavec zijn rol als sta-in-de-weg voor Napoli weer op door onder meer een inzet van Piotr Zielinksi te keren. In de laatste minuut incasseerde Palermo's Edoardo Goldaniga nog een rode kaart.

Nummer drie Napoli verzuimde door de remise in punten gelijk te komen met nummer twee AS Roma. De achterstand op lijstaanvoerder Juventus bedraagt inmiddels negen verliespunten. Voor Napoli kwam ook een einde aan de winnende reeks van 2017. De formatie van trainer Maurizio Sarri zette sinds de jaarwisseling Sampdoria (2-1, Serie A), Spezia (3-1, Coppa Italia-toernooi), Pescara (3-1, Serie A), AC Milan (1-2, Serie A) en Fiorentina (1-0, Coppa Italia-toernooi) opzij. Palermo blijft negentiende, op tien punten van de veilige zeventiende plaats.

Bekijk de stand in de Serie A

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.