Juve doet gigantisch goede zaken in jacht op titelprolongatie

Juventus heeft zondag extreem goede zaken gedaan in de Serie A. De landskampioen en koploper rekende zelf eenvoudig af met Sassuolo en zag concurrent AS Roma verliezen. Ook AC Milan boog het hoofd.

Sassuolo - Juventus 0-2
Net als in de vorige duels opteerde Juventus-coach Massimiliano Allegri voor een extreem offensieve tactiek. Gonzalo Higuaín, Mario Mandzukic, Paulo Dybala, Juan Cuadrado en Miralem Pjanic stonden allen aan de aftrap. De duurste van het stel, Higuaín, opende in de negende minuut de score. De Argentijn tikte van dichtbij binnen na een strakke voorzet van Alex Sandro. De aanvaller werd daarmee de eerste Juventus-speler sinds David Trezeguet in het seizoen 2005/06 die in minimaal zes achtereenvolgende Serie A-duels scoorde. Nog voor rust vergrootte Juventus de marge: Sami Khedira schoot koel raak. Juventus kreeg in de tweede helft nog genoeg kansen om verder weg te lopen, maar Sassuolo slaagde erin de schade beperkt te houden.

Sampdoria - AS Roma 3-2
Eerder deze maand liet AS Roma geen spaan heel van Sampdoria in de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia. De thuisploeg wilde zich vanzelfsprekend revancheren voor die 4-0 nederlaag, maar begon weinig hoopgevend. Bruno Peres bracht de bezoekers al na vijf minuten aan de leiding. De Braziliaan benutte een rebound nadat keeper Christian Puggioni een schot van afstand niet onder controle kreeg. Sampdoria deed echter niet onder voor de bezoekers en maakte in de 21ste minuut via Dennis Praet verdiend gelijk. De thuisploeg had nadien de pech dat de AS Roma-defensie bij scrimmages de bal telkens net op tijd weg kon werken.

Na de hervatting schakelde AS Roma, waar Kevin Strootman in de basis stond, een tandje bij. De ploeg van Luciano Spalletti kwam dankzij de onvermijdelijke Edin Dzeko opnieuw op voorsprong. De Bosniër schoot binnen na een aanval over links en vierde alweer zijn vijftiende goal van deze Serie A-jaargang. Het bleek niet genoeg voor ook maar één punt. Treffers van Patrick Schick en Luis Muriel (een vrije trap) deden de balans uitslaan in het voordeel van Sampdoria. AS Roma, dat slechts één van de laatste acht uitwedstrijden bij Sampdoria won, heeft nu vier punten minder dan Juventus. De lijstaanvoerder heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.

Sampdoria zette AS Roma een hak in de titelstrijd.

Udinese - AC Milan 2-1
Giacomo Bonaventura bezorgde AC Milan door knap af te ronden een droomstart in de Dacia Arena. De defensie van de thuisploeg was de aanvaller even uit het oog verloren na een aanval over rechts. Bonaventura werd nog in de eerste helft met een blessure vervangen door Gerard Deulofeu, die zijn Serie A-debuut vierde. Vlak na de entree van de Everton-huurling herstelde Cyril Théréau de balans namens Udinese. AC Milan probeerde het initiatief in handen te nemen, maar dwong weinig goede mogelijkheden af.

In de 73ste minuut kregen de bezoekers zelfs het deksel op de neus: Rodrigo De Paul versloeg keeper Gianluigi Donnarumma met een diagonaal schot. Even daarvoor zag de Argentijn slechts een gele kaart voor een gemene overtreding op Mattia De Sciglio. AC Milan kwam deze klap niet te boven en verzuimde in te lopen op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. De Rossoneri bekleden de zevende plaats.

Fiorentina - Genoa 3-3
Fiorentina slaagde er niet in de sprong naar de subtop te maken. De bezoekers kwamen terug van een 2-0 achterstand door treffers van Giovanni Simeone en winteraanwinst Oscar Hiljemark. Nikola Kalinic leek Fiorentina alsnog de zege te bezorgen, maar dankzij een benutte strafschop van Simeone hield Genoa een punt over aan het treffen.

Torino - Atalanta Bergamo 1-1
Torino zette slechts een van zijn vorige zeven wedstrijden in winst om en ook zondag bleef een zege uit. De equipe van trainer Sinisa Mihajlovic mocht nog blij zijn met een punt, want Atalanta Bergamo kreeg de meeste kansen. Toch keken de bezoekers halverwege tegen een achterstand aan door een rake kopbal van Iago Falque. Atalanta kwam in de 67ste minuut op gelijke hoogte: Andrea Petagna rondde af op aangeven van Jasmin Kurtic.