Duitse media verklaren titelrace voor beslist na nog meer Bayern-geknoei

Reacties

Na opnieuw puntenverlies van Bayern München denken de Duitse media dat de titelrace wel zo'n beetje klaar is. Door de late gelijkmaker van SC Freiburg kan Bayern zondag op tien punten achterstand worden gezet door de ongenaakbare koploper Bayer Leverkusen.

Duitse media verklaren titelrace voor beslist na nog meer Bayern-geknoei
© Pro Shots
SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 2
Bayern München
Bayern München

Bild begint met goed nieuws voor Thomas Tuchel: het bestuur is niet voornemens om hem vervroegd de laan uit te sturen. De beleidsbepalers zouden gewoon aan hun plan willen vasthouden, voorts zou er op dit moment ook geen kandidaat beschikbaar zijn om tussentijds over te nemen in de Allianz Arena.

Het boulevardblad was hard voor de spelers van Bayern: de beoordelingen logen er niet om. Joshua Kimmich werd het hardste aangepakt: de leider van Bayern kreeg een 6, de slechtst mogelijke beoordeling in het Duitse systeem. Min-jae Kim, Eric Dier en Harry Kane kwamen er met elk een vijf ook niet best af. Mathys Tel en Manuel Neuer (allebei een 2) kregen wel een mooie beoordeling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook TZ is niet mild. Kimmich krijgt nog een 5, maar daar stopt de generositeit wel. 'Het kampioenschap wordt alsmaar onwaarschijnlijker op een zeer bittere avond voor Bayern. Door dit puntenverlies kan Bayer Leverkusen de voorsprong zondag uitbouwen naar tien punten', duidt het blad bij het begin van de 24ste speelronde in de Bundesliga.

Verrekijker
'Leverkusen is de winnaar, heeft Bayern nu een verrekijker nodig?', spot Sportschau. De sporttak van de Duitse publieke omroep haalt een oude uitspraak van directeur Uli Hoeness aan, die in 2007 zelf zei dat hij ambieerde om Bayern zo sterk te maken dat andere clubs de Zuid-Duitsers enkel nog met een verrekijker konden zien. 'De wisseling van de wacht krijgt een nieuwe dimensie als de voorsprong op tien punten komt. Het is moeilijk te geloven dat er voor Leverkusen nog iets misgaat in de titelrace.'

De Frankfurter Allgemeine Zeitung ziet de landstitel voor Bayern ook verder en verder uit beeld raken. 'De twaalfde landstitel op rij is voor Bayern alsmaar verder weg. Het idee dat ze nog kampioen kunnen worden is inmiddels verstoken van elke realiteit, na een gelijkspel dat als een zware nederlaag aanvoelt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.