Duitse bond beloont sportieve Bosz met Fair Play-prijs

Reacties

Peter Bosz maakte het vorige seizoen niet af als trainer van Bayer Leverkusen, maar de Nederlandse oefenmeester is door de Duitse voetbalbond DFB wel beloond met de Fair Play-medaille.

Duitse bond beloont sportieve Bosz met Fair Play-prijs
© Pro Shots

Bosz, die sinds deze zomer aan het roer staat bij Olympique Lyon, dankt de onderscheiding aan het thuisduel met FC Augsburg (3-1) in oktober vorig jaar. Scheidsrechter Sören Storks gaf Leverkusen een vrije trap na vermeend hands van Daniel Caligiuri, terwijl het eigenlijk Exequiel Palacios was die de bal met de hand beroerde. Bosz sommeerde zijn speler daarop om de bal terug te spelen naar Augsburg.

'De situatie speelde zich af op de middenlijn', blikt Bosz terug tegenover Kicker. 'De bank van Augsburg was er sterk van overtuigd dat wij hands maakten en niet hun speler. De omstandigheden maakten het voor mij ook gemakkelijker om de bal terug te spelen. Dat moet ik eerlijk bekennen.'

Vanwege tegenvallende resultaten werd Bosz in maart ontslagen bij Leverkusen. Na een pauze van enkele maanden ging de trainer aan de slag bij Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.