Bosz stelt zich voor in Lyon: 'Er zijn gelijkenissen met Ajax'

Reacties

Peter Bosz heeft zondag zijn eerste persconferentie als trainer van Olympique Lyon gegeven. Aan de zijde van voorzitter Jean-Michel Aulas, sportief directeur Juninho Pernambucano en algemeen directeur Vincent Ponsot stelde hij zichzelf voor aan het Franse publiek.

Bosz stelt zich voor in Lyon: 'Er zijn gelijkenissen met Ajax'
© Pro Shots

Eerst was het woord aan Aulas, die uitlegde waarom de club bij Bosz was uitgekomen. 'We zochten een ervaren trainer die met jonge spelers kan werken en voor een offensieve speelstijl staat. Er waren niet heel veel kandidaten en Peter paste perfect in dat profiel. Ik herinnerde me Peter natuurlijk nog van de wedstrijd tegen Ajax in de halve finale van de Europa League in 2017.'

De voorzitter kon het niet laten om ook nog even te benadrukkken dat Christophe Galtier, de trainer van kampioen Lille níét in beeld was. 'Ik ben in maart uitgenodigd voor een gesprek met Galtier, maar ik vind het ethisch niet correct om tijdens het seizoen met een trainer van een andere club te praten. Dus wij waren het die de samenwerking hebben geweigerd, niet andersom', liet Aulas nog even fijntjes weten. Galtier is nu op weg naar OGC Nice.

Ponsot benadrukte dat er ook zonder Galtier genoeg keuze was voor Lyon. 'We hebben wel vijftig sollicitaties binnengekregen, maar we wilden echt iemand hebben die goed in ons profiel paste', aldus de directeur. Bosz bleek die persoon. Hij keert zodoende terug naar Frankrijk, waar hij van 1988 tot 1991 als speler actief was voor SC Toulon. De taal bleek Bosz in ieder geval niet verleerd, in uitstekend Frans deed hij zijn verhaal.

'Ik ben heel gelukkig om hier te zijn. Dit is een heel, heel grote club. Dat heb ik gezien als speler, maar ook weer toen ik hier met Ajax kwam. Lyon heeft ook wel gelijkenissen met Ajax, wat betreft de jonge spelers, maar ook de speelstijl. Winnen is het belangrijkste, maar de manier waarop is ook van belang. Bij Lyon willen we winnen, maar wel op een aanvallende wijze', zei Bosz.

'Dat is geen makkelijke combinatie. Daarvoor moet je een goede organisatie neerzetten, het belangrijkste is dat je de bal zo snel mogelijk herovert wanneer je hem kwijtraakt. Anders kun je nooit offensief spelen. Het kost tijd om dat erin te krijgen', aldus Bosz. De trainer liet er dan ook geen gras over groeien. 'Toen de club contact met mij opnam, was ik op vakantie, maar ik heb alles laten vallen en ben wedstrijden van Lyon gaan kijken.'

De Nederlander zegt al volop in gesprek te zijn met Juninho, die over de transferzaken gaat. Aulas verklapte alvast dat er absoluut budget is voor versterkingen. 'Er is een enveloppe met geld, we gaan de komende twee maanden hard werken om de selectie zo goed mogelijk samen te stellen voor de speelwijze van Peter. Het winnen van de Europa League is één van onze doelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.