Dubbelslag Fortuna na fraaie comeback tegen Jong PSV

Fortuna Sittard heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt tegen Jong PSV, maar heeft de drie punten gepakt door een productieve minuut vlak voor tijd: 2-3. Door de overwinning gaat de ploeg samen met NEC aan kop in de tweede periode en pakt het tevens de tweede plek terug van Jong Ajax.

Nadat NEC en Jong Ajax afgelopen vrijdag al ruime overwinningen hadden geboekt, wist Fortuna dat het ook moest winnen om niet achterop te raken. In Eindhoven begon Fortuna dan ook uitstekend aan het duel met Jong PSV. Al in de achtste minuut schoot Stefan Ashkovski op de lat en in de rebound kreeg Djibril Dianessy de bal voor het intikken, maar schoot naast. Vijf minuten later kon de Franse spits zijn fout goed maken, maar zijn stiftje over de keeper was te zacht en kon worden weggewerkt door de PSV-defensie.

Het bleek een voorbode van een frustrerende avond voor Dianessy. Ashkovski miste een vrije schietkans na een goede aanval over rechts en de volledig vrijstaande Lisandro Semedo volleerde een voorzet van Clint Essers naast. Tussendoor lieten de jongelingen van PSV wel zien hoe je kansen afmaakt. In de dertigste minuut schoot Donyell Malen raak en acht minuten later was het Sam Lammers die de score verdubbelde na een assist van Malen.

Afgelopen week was de linksbuiten van Jong PSV ook al twee keer trefzeker tegen de beloften van Sparta Praag. De Eindhovenaren speelden in Engeland tegen de Tsjechen in het kader van de International Premier League Cup (3-4 winst).

In de tweede helft leek het er aanvankelijk op dat Fortuna doorging met waar het in de eerste helft gebleven was: het missen van grote kansen. Finn Stokkers kopte kort na rust van dichtbij op de lat en daarna was het weer de beurt aan Dianessy. In een tijdsbestek van zeven minuten miste de spits nog eens drie grote kansen. Ashkovski liet daarna wel zien hoe het moet en rondde oog in oog met PSV-doelman Eloy Room koelbloedig een mooie solo af.

Daarna nam PSV weer het heft in handen en leek het op een overwinning af te stevenen. Tot de 85ste minuut. PSV-verdediger Dirk Abels beging een overtreding in zijn eigen zestienmetergebied, waarna Semedo overtuigend de gegeven penalty raak schoot. Dertig seconden later was het alweer raak: de bezoekers veroverden na de aftrap razendsnel de bal en de daaropvolgende voorzet belandde op de voet van Ashkovski: 2-3. In de blessuretijd kreeg Albert Gudmundsson nog rood vanwege een vermeende slaande beweging.

Jong FC Utrecht - FC Emmen 1-2
FC Emmen komt door een overwinning op Jong FC Utrecht op de zesde plek te staan. In de Galgenwaard kwamen de Drentenaren door een vrije trap van Chris David nog wel op achterstand, maar wisten dat in de tweede helft eenvoudig om te draaien. Alexander Bannink schoot eerst overtuigend raak en daarna zorgde Michiel Hemmen met een goal voor de overwinning. Jong FC Utrecht blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan in de Jupiler League.