Openda moet rekening houden met heugelijke onderbreking van EK

Reacties

De kans is groot dat Loïs Openda tijdens het EK even het kamp van de Belgische nationale ploeg moet verlaten. Zijn vrouw is namelijk hoogzwanger tijdens het eindtoernooi in Duitsland. Openda bevestigde dat hij uiteraard naar huis gaat als zijn zoontje geboren wordt volgens de planning.

Openda moet rekening houden met heugelijke onderbreking van EK
© Pro Shots
België
België
0 - 1
Slowakije
Slowakije

Het aanstaande mooie moment voor Openda kwam ter sprake op een persmoment van de Belgische ploeg. 'De uitgerekende datum is 4 à 5 juli, het is aan de baby te beslissen wanneer hij komt', lachte Openda. Mocht de Openda junior de planning volgen, wordt hij geboren rond de kwartfinale van het EK. 'Het is een heel drukke periode, maar het geeft ook veel energie. Als mijn vrouw gaat bevallen, ga ik even naar huis om mijn kind te zien. Daarna keer ik weer terug', bevestigde Openda.

België begint op 17 juni aan het EK in Duitsland, doelman Koen Casteels zal dan op doel staan tegen Slowakije. De keuze voor de doelman van VfL Wolfsburg, die na het EK naar Saoedi-Arabië trekt, had een streep moeten zijn onder de keepersdiscussie van België. Bondscoach Domenico Tedesco riep eerste doelman Thibaut Courtois niet op, hoewel de Belg verdienstelijk keepte in de Champions League-finale na een seizoen vol blessureleed.

Die streep is er echter nog niet onder gezet. De Belgische pers stelt dusdanig veel vragen over Courtois, dat Casteels enige frustratie vertoonde. Na de vraag keek hij zuchtend naar de perschef, die zei dat het Courtois-onderwerp nu wel besproken was. Casteels gaf toch antwoord. 'Wat moet ik er nu weer op zeggen? Ik heb aan mijn eigen carrière gewerkt en ben daar tevreden mee. Ik denk dat er na zoveel wedstrijden in Duitsland niet veel meer te bewijzen valt. Ik voel geen druk, ook niet toen er vooraf zou zijn geschreven dat Matz Sels ook wel eens nummer één zou kunnen zijn.'

In de VI-studio werd elke EK-groep besproken en dus ook die van België

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.