Droomstart voor Veldwijk in Zuid-Koreaanse K-League

Lars Veldwijk heeft een droomdebuut in de Zuid-Koreaanse K-League achter de rug. Als invaller maakte de spits zaterdag diep in blessuretijd het winnende doelpunt voor zijn club Jeonbuk Hyundai tegen Busan Ipark: 1-2. De kampioen van Zuid-Korea blijft daardoor na twee speelronden foutloos.

Veldwijk verruilde Sparta Rotterdam in januari voor een avontuur bij Jeonbuk, dat door de spits in VI werd omschreven als 'het Ajax van Zuid-Korea'. Veldwijk deed voor zaterdag één duel mee bij zijn nieuwe werkgever, in de Aziatische Champions League, voordat de coronapandemie voor een pauze zorgde. Bij de start van het nieuwe seizoen in de K-League kon Veldwijk er vorige week tegen Suwon Samsung (1-0) vanwege een knieblessure niet bij zijn.

Zaterdag zat Veldwijk wel bij de selectie voor de uitwedstrijd tegen Busan Ipark, al begon hij nog wel op de bank. Na een uur spelen kwam de net herstelde spits bij een 0-1 voorsprong binnen de lijnen. Veldwijk zag Romelu uit een strafschop de gelijkmaker binnenschieten en vervolgens leek het duel lange tijd op een remise af te stevenen. In de 93ste minuut sloeg Veldwijk echter toch nog toe en hielp hij Jeonbuk, de regerend landskampioen, aan een 1-2 overwinning.