Droom komt uit voor Van der Hoorn met transfer naar Bundesliga

Reacties

Mike van der Hoorn vervolgt zijn loopbaan in de Bundesliga. De 27-jarige verdediger heeft zich voor drie jaar verbonden aan Arminia Bielefeld. Van der Hoorn komt transfervrij over van Swansea City, waar hij vier seizoenen speelde.

Droom komt uit voor Van der Hoorn met transfer naar Bundesliga
© Pro Shots

'Toen ik jong was, droomde ik ervan ooit in de Bundesliga te spelen. Het is een van de beste competities ter wereld', reageert Van der Hoorn op de website van zijn nieuwe club. 'Ik heb heel goede gesprekken gehad met de verantwoordelijken bij de club, Samir Arabi en Uwe Neuhaus, die mij hebben overtuigd. Ik had ook contact met andere clubs, maar uiteindelijk had ik het beste gevoel bij Arminia. Dus ik ben erg blij dat ik eindelijk hier ben.'

Een bijkomend voordeel is dat Bielefeld erg makkelijk te bereiken is vanuit Nederland. 'Toen mijn hele familie hoorde dat ik bij Arminia zou gaan spelen, waren ze erg blij dat ik niet verder van huis ging spelen, maar dat ik weer veel dichter bij huis zou gaan wonen. Dat maakt bezoeken voor iedereen veel gemakkelijker.'

Van der Hoorn debuteerde namens FC Utrecht in de Eredivisie en verdiende daar een transfer naar Ajax, waar de verdediger niet door wist te breken. Medio 2016 verkaste de voormalige jeugdinternational naar Swansea City, waarmee hij twee seizoenen in de Premier League speelde en twee in het Championship.

Arminia Bielefeld promoveerde afgelopen seizoen naar de Bundesliga en staat ook op het punt de tijdelijke komst van Ritsu Doan af te ronden. De 22-jarige Japanner wordt voor een jaar gehuurd van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arminia Bielefeld
Meer over Arminia Bielefeld
Meer Swansea City
Meer over Swansea City
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Championship
Meer over Championship
Meer Van der Hoorn
Meer over Van der Hoorn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.