PSV verhuurt Doan aan Bundesliga-nieuwkomer Arminia Bielefeld

Reacties

Ritsu Doan vertrekt na een jaar alweer bij PSV. De 22-jarige Japanner wordt verhuurd aan Arminia Bielefeld, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga.

PSV verhuurt Doan aan Bundesliga-nieuwkomer Arminia Bielefeld
© Pro Shots

Doan ontbrak donderdagmiddag al bij het oefenduel van PSV met Viktoria Köln, omdat hij een overgang aan het afronden was. Het blijkt nu dus te gaan om een huurdeal met Arminia Bielefeld. Die ploeg werd afgelopen jaar afgetekend (met tien punten voorsprong) kampioen van de Tweede Bundesliga en promoveerde dus rechtstreeks naar het hoogste niveau, samen met nummer twee VfB Stuttgart.

Voor Doan betekent het een snel vertrek uit Eindhoven. De aanvallende middenvelder kwam een jaar geleden nog voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen, maar past niet in de plannen van hoofdtrainer Roger Schmidt. Doan wil volgend jaar met Japan naar de Olympische Spelen en wilde daarom vertrekken, om aan spelen te blijven toekomen.

Doan, die in Eindhoven nog tot de zomer van 2024 vastligt, speelde tot dusver 27 wedstrijden voor PSV. Daarin maakte hij met slechts drie goals en drie assists geen onuitwisbare indruk. Naast Doan zitten ook Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet met een vertrekwens. Bovendien is er onduidelijkheid over het perspectief van Érick Gutiérrez in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.