Wiesbaden trapt niet in HSV-val: tweede degradatie op rij dreigt voor Bielefeld

Reacties

Wehen Wiesbaden staat na vrijdagavond met anderhalf been in de Tweede Bundesliga. De Duitse club die op de laatste speeldag op het derde niveau op het nippertje directe promotie misliep, haalde in de heenwedstrijd van de play-offs uit tegen Arminia Bielefeld. Voor die club is de tweede degradatie op rij nu heel dichtbij.

Wiesbaden trapt niet in HSV-val: tweede degradatie op rij dreigt voor Bielefeld
© Pro Shots
SV Wehen Wiesbaden
SV Wehen Wiesbaden
4 - 0
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld

Niet alleen Hamburger SV en 1. FC Heidenheim zorgden afgelopen weekend voor een krankzinnige ontknoping in Duitsland. Al eerder was dat het geval op het derde niveau. Wiesbaden leek met een 1-0 zege op Hallescher op weg naar promotie, maar concurrent VfL Osnabrück scoorde twee keer diep in de extra tijd en draaide zo alles om. Met evenveel punten en uiteindelijk één doelpunt meer verzekerde Osnabrück zich van promotie.

Wiesbaden moest zichzelf oprapen voor de nacompetitie tegen Bielefeld, dat vorig seizoen nog degradeerde uit de Bundesliga. Na een dramatisch seizoen en een zestiende plek wachtte hen dus een tweeluik met de club uit de Derde Bundesliga.

In de heenwedstrijd liet Wiesbaden vrijdag zien niet in dezelfde val te willen trappen als HSV. Na het mislopen van directe promotie ging de club uit Hamburg donderdag met 3-0 onderuit tegen VfB Stuttgart in de eerste wedstrijd van de nacompetitie, waardoor de Bundesliga heel ver weg is. Wiesbaden deed juist het tegenovergestelde: de club liet niets heel van Bielefeld.

Door doelpunten van Ivan Prtajin, Johannes Wurtz, Benedict Hollerbach en John Iredale stond het na 82 minuten 4-0 voor de thuisploeg. De supporters van Bielefeld konden hun frustratie daarna niet langer inhouden en gooiden vuurwerk op het veld, waarna de spelers naar binnen gingen en de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Na de hervatting veranderde er niets meer aan de score, waardoor Bielefeld voor een zeer lastig karwei staat in de return van dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Meer SV Wehen Wiesbaden
Meer over SV Wehen Wiesbaden
Meer Arminia Bielefeld
Meer over Arminia Bielefeld
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.