Supporter vervangt geblesseerde grensrechter in Duitse profwedstrijd

Reacties

Jannis Jäschke heeft zaterdag, sneller dan hijzelf voor mogelijk had gehouden, zijn debuut gemaakt als assistent-scheidsrechter in het Duitse profvoetbal. De arbiter was als toeschouwer aanwezig bij het treffen tussen SV Wiesbaden en SV Meppen, in de 3. Liga, toen hij zich opeens kon gaan omkleden.

Supporter vervangt geblesseerde grensrechter in Duitse profwedstrijd
© Screenshot Magenta Sport

Jäschke is een amateurscheidsrechter die vrijdagavond nog de leiding had bij de competitiewedstrijd tussen het tweede elftal van Eintracht Frankfurt en 1. FC Erlensee, op het vijfde niveau van Duitsland. Een dag later nam hij als liefhebber plaats op de tribune bij het duel tussen Wiesbaden en Meppen. Na twintig minuten zag Jäschke hoe een van de grensrechters geblesseerd raakte en niet verder kon.

Er was geen vierde official bij de competitiewedstrijd aanwezig, waarna er werd gekeken of er nog iemand snel naar Wiesbaden kon afreizen. Het zou echter te lang duren voordat er een arbiter met de juiste papieren zou arriveren. De stadionspeaker vroeg daarom of er niet toevallig iemand aanwezig was die de benodigde licentie had en de wedstrijd als grensrechter wilde afmaken.

Jäschke meldde zich, vertelde dat hij op een behoorlijk niveau actief is als scheidsrechter en kreeg het vertrouwen. De wedstrijd kon daarom na een pauze van een klein halfuur alsnog uitgespeeld worden.

Wellicht heeft Wiesbaden nu wel wat spijt van zijn geslaagde zoektocht naar een invaller, want hoewel Jäschke geen blaam trof, vergooide de thuisploeg een 1-0 voorsprong (1-2 nederlaag). Dan was een staking misschien toch beter uitgekomen.

Vanaf komend seizoen zal de zoektocht naar een vervanger voor een geblesseerde arbiter in de 3. Liga overigens wat korter duren: dan wordt er voor iedere wedstrijd namelijk een vierde official aangewezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.