Leipzig komt met de schrik vrij en houdt uitzicht op drie bekers op rij

Reacties

RB Leipzig is een ronde verder in de DFB-Pokal. De bekerwinnaar van 2021 en 2022 had het lastig op het veld van SV Wehen Wiesbaden uit de 2. Bundesliga , maar zegevierde uiteindelijk met 2-3.

Leipzig komt met de schrik vrij en houdt uitzicht op drie bekers op rij
© Pro Shots
SV Wehen Wiesbaden
SV Wehen Wiesbaden
2 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Dat Xavi Simons aanvankelijk op de bank werd gehouden door zijn coach Marco Rose, betekende niet dat er geen Nederlandse inbreng aan de aftrap stond in de Brita-Arena: Thijmen Goppel had een basisplaats bij Wiesbaden. Het verschil van een divisie tussen beide ploegen was al vroeg op de avond te merken, ook al had Leipzig een paar spelers rust gegund.

Emil Forsberg was na zes minuten en een beetje al trefzeker, de Zweed reageerde het meest alert bij een rebound: 0-1. Forsbergs 0-2 werd nog afgekeurd wegens buitenspel, een minuut later hielp er niets meer aan toen Benjamin Sesko door een verdedigende fout het tweede doelpunt in zijn schoot geworpen kreeg. Of het dan echt een Pokalabend zonder enige spanning of wending ging worden? Gelukkig voor de neutrale kijker liep het anders.

Vijf minuten voordat de dik twaalfduizend aanwezigen zich zouden gaan verdringen om een braadworst, biertje en/of toiletbezoek, werd het warempel weer spannend door een goal van Ivan Prtajin. Die had ook de kans op de 2-2 in een leuke tweede helft. Sesko leek twintig minuten de wedstrijd te beslissen met 1-3, maar andermaal Pratjin maakte het toch weer spannend: 2-3.

Leipzig, met Simons inmiddels in de ploeg, haalde bibberend de eindstreep en zodoende heeft de bekerhouder van 2022 en 2023 nog altijd uitzicht op drie op een rij. Voor Wiesbaden kan de focus op de 2. Bundesliga na een avond waarop ze zich kranig weerden.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer DFB Pokal
Meer over DFB Pokal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.