'Club Brugge loopt Gerrard en Hjulmand mis en kiest voor Engelse promotiespecialist'

Reacties

Club Brugge legt het vertrouwen in handen van Scott Parker, weten de media in België. 'Tenzij Club Brugge en Scott Parker elkaar in extremis niet vinden, wordt de achttienvoudig Engelse international de opvolger van Carl Hoefkens', wordt er geschreven.

'Club Brugge loopt Gerrard en Hjulmand mis en kiest voor Engelse promotiespecialist'
© Pro Shots

Parker is sinds het begin van dit seizoen clubloos, 26 dagen na de Premier League-start werd hij ontslagen door AFC Bournemouth. Parker had de club naar het hoogste niveau geleid en won vervolgens de eerste competitiewedstrijd tegen Aston Villa. Toen ging het niet geheel onverwachts mis in de achtereenvolgende wedstrijden tegen Manchester City, Arsenal en Liverpool. Tegen laatstgenoemde ging Bournemouth met liefst 9-0 onderuit, wat Parker zijn baan kostte.

Daardoor heeft de Engelsman zijn handen vrij om in te stappen bij Club Brugge, waar Hoefkens deze maand werd ontslagen. De oud-speler was op zijn beurt weer de opvolger van de naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder. Met Parker haalt Club Brugge een coach in huis die al meerdere successen beleefde in zijn carrière. Met zowel Fulham als Bournemouth promoveerde de voormalig middenvelder naar de Premier League.

Overigens was Parker volgens Het Laatste Nieuws niet de topkandidaat in Brugge. Kasper Hjulmand (bondscoach Denemarken) en Steven Gerrard (clubloos na ontslag bij Aston Villa) zouden ook benaderd zijn, maar zij hapten niet toe bij de huidige nummer vier van België. Parker staat meteen voor een flinke klus in België, Club Brugge speelt op 8 januari tegen koploper RC Genk.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.