Summerville niet te stuiten: aanvaller leidt Leeds naar felbegeerde plek

Reacties

Leeds United staat veertien speelrondes voor het einde op een plaats die recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Premier League. En dat is vooral te danken aan Crysencio Summerville. De Nederlander sloeg dinsdagavond wéér toe.

Summerville niet te stuiten: aanvaller leidt Leeds naar felbegeerde plek
© Pro Shots
Swansea City
Swansea City
0 - 4
Leeds United
Leeds United

De Nederlandse aanvaller verkeert in bloedvorm, dat is wel duidelijk. Zaterdag kreeg de vleugelspits al een publiekswissel, nadat hij twee keer scoorde, waarvan één Panenka. In Wales, op bezoek bij Swansea City, had de oud-Feyenoorder helemaal weinig tijd nodig om te excelleren. Een kleine acht minuten om precies te zijn.

Op de op zijn kenmerkende wijze trok Summerville vanaf de linkerflank naar zijn rechterbeen, om direct de ban voor het op promotie jagende Leeds te breken. Daarmee was het verzet van Swansea ook gebroken. Want Summerville, die voorin een tandem vormde met Joël Piroe, zag zijn landgenoot hem meteen volgen.

De Nederlandse spits was vorig jaar nog de talisman van Swansea. Leeds kocht hem echter weg uit Wales, waarna het op bezoek bij zijn oude club waar voor het geld kreeg. Met zijn rechterbeen schoot hij na een vloeiende aanval raak. Zijn elfde van het seizoen.

Wilfried Gnonto maakte de overige twee doelpunten, waarvan één keer op aangeven van Summerville. Daardoor zijn de cijfers van Summerville subliem. Vijftien competitiedoelpunten maakte de buitenspeler, terwijl hij acht assists gaf. Het resulteert momenteel in een excellente reeks, van zeven gewonnen competitiewedstrijden op rij en de huidige, felbegeerde tweede plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
45
31
4
10
89-39
+50
97
2
Leeds United
45
27
9
9
80-41
+39
90
3
Ipswich Town
44
26
12
6
88-56
+32
90
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.