Uitblinker Summerville krijgt ook kritiek na Panenka bij Leeds United

Reacties

Crysencio Summerville is on fire momenteel bij Leeds United. De Nederlandse aanvaller ging zaterdag na twee doelpunten, waaronder een Panenka, met een publiekswissel naar de kant bij de 3-0 zege op Rotherham United. Hoewel de Engelse media smullen van de voormalig Feyenoorder, plaatste zijn coach ook een kritische kanttekening.

Uitblinker Summerville krijgt ook kritiek na Panenka bij Leeds United
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
3 - 0
Rotherham United
Rotherham United

De manier waarop Summerville met zijn strafschop de derde treffer van Leeds United tegen de touwen schoot, kon coach Daniel Farke eigenlijk niet helemaal bekoren. 'Ik ben wat ouderwets, maar ik zie de bal liever gewoon in de hoek geschoten worden', reageerde Farke met een glimlach op de boogbal van de buitenspeler, die enkele minuten na zijn penalty naar de kant werd gehaald voor oud-PSV'er Joël Piroe.

Wel was de coach onder de indruk van de voormalig speler van Feyenoord. 'Ik ben er altijd 100 procent zeker van geweest dat hij zijn grote potentieel kon inlossen bij ons en dat hij zijn belofte kon waarmaken', loofde Farke. 'Summerville verdient alle lof, want hij is meedogenloos op de training en heeft heel hard gewerkt aan zijn scorend vermogen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het publiek was onder de indruk van de verrichtingen van Summerville getuige de staande ovatie, maar ook de Engelse media smulden van zijn optreden. De Yorkshire Evening Post gaf de Nederlander een 9 voor zijn formidabele wedstrijd. 'Hij was continu te snel, sterk en technisch voor de verdediging van Rotherham', oordeelde het medium. 'De manier waarop hij zijn penalty binnenschoot, was enigszins onbeschaafd, maar het weerspiegelde zijn optreden en dat van heel Leeds United.' Leeds Live kon de penalty wél waarderen. 'Zijn Panenka was geweldig', vond het medium, dat Summerville een 8 gaf voor zijn spel.

Mede dankzij de veertien doelpunten en zeven assists in het Championship dit seizoen van Summerville staat Leeds United na de zege op hekkensluiter Rotherham United momenteel op de derde plaats op het tweede niveau van Engeland. Naast Summerville staan ook landgenoten Piroe en Pascal Struijk onder contract op Elland Road.

Spelersprofiel

C. Summerville


Geboortedatum:
30 oktober 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,74 m
Huidige club:
Leeds United
Huidige club:
Leeds United Under 23
Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
4
Southampton
46
26
9
11
87-63
+24
87
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.