Drietal van PSV en Excelsior en debuterende NEC-keeper in Elftal van de Week

Reacties

VI's Elftal van de Week is deze keer gevuld met drie spelers van zowel PSV als Excelsior. NEC levert net als AZ twee spelers af, onder wie de debuterende keeper Robin Roefs. Bas Kuipers van Go Ahead Eagles completeert het elftal van speelronde zes.

Drietal van PSV en Excelsior en debuterende NEC-keeper in Elftal van de Week
© Pro Shots

Het elftal staat net als vorige week in een klassieke 4-3-3-formatie. Roefs staat na zijn debuut voor NEC dus onder de lat. De twintigjarige keeper moest in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht na een half uur invallen voor Jasper Cillessen en zag vervolgens zijn ploeg op voorsprong komen. Met enkele knappe reddingen liet Roefs zich daarna zien in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Naast de keeper staat ook Bram Nuytinck namens NEC in het elftal. Rogier Meijer is daarnaast de beste trainer van deze speelronde.

Excelsior levert met Siebe Horemans ook een verdediger af. De Rotterdamse ploeg won zaterdag knap met liefst 0-3 bij SC Heerenveen. Horemans speelde een sterke wedstrijd, net als Nikolas Agrafiotis en Speler van de Week Couhaib Driouech. Beide aanvallers scoorden en Driouech leverde ook nog een assist.

Ook PSV levert dus drie spelers. De Eindhovenaren wonnen met ruime cijfers bij Almere City FC en op het middenveld is er plek voor zowel Guus Til als Joey Veerman. Til opende de score en Veerman maakte de 0-3. Tussendoor scoorde Hirving Lozano, die in het elftal op de rechterflank staat. Het middenveld wordt gecompleteerd door Jordy Clasie van AZ, die net als ploeggenoot Alexandre Penetra een plekje in het elftal heeft verdiend.

Bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord zijn logischerwijs nog geen cijfers uitgedeeld, aangezien de wedstrijd werd gestaakt.

Elftal van de week - speelronde 6

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.