Almere City is geen Arsenal: PSV beleeft een zorgeloze avond

PSV heeft zaterdagavond geen fout gemaakt tegen Almere City. De ploeg van Peter Bosz was simpelweg een maat te groot voor de Eredivisie-debutant en won de spanningloze uitwedstrijd met 0-4. Hirving Lozano maakte zijn eerste PSV-doelpunt sinds 7 april 2019.

Almere City FC
0 - 4
PSV
PSV

Lozano keerde in de afgelopen transferperiode terug bij PSV, na een Italiaans avontuur bij Napoli, en kreeg zaterdag voor het eerst sinds zijn rentree een basisplaats. Naast de Mexicaan mochten ook André Ramalho, Patrick van Aanholt en Guus Til starten in de tweede ontmoeting ooit van PSV met Almere City. Net als in 2014, toen in het bekertoernooi (1-5 zege voor PSV), bleek het krachtsverschil tussen beide teams behoorlijk groot te zijn.

PSV, dat midweeks nog een ruime nederlaag leed tegen Arsenal in de Champions League, begon evenwel niet goed. De eerste mogelijkheden waren voor Almere City, maar Hamdi Akujobi en Jochem Ritmeester van de Kamp gingen daar niet goed mee om. Na de weifelende openingsfase trok PSV de wedstrijd naar zich toe. Nordin Bakker van Almere City keepte echter uitstekend en hield zijn ploeg met vier goede reddingen nog behoorlijk lang op de been.

Een ruim kwartier voor rust kwam PSV dan alsnog op voorsprong. Noa Lang verzorgde met een uitstekende voorzet de assist op Til, die nu de eerste speler is die voor zowel AZ (23), Feyenoord (vijftien) als PSV (tien) minstens tien Eredivisie-doelpunten heeft gemaakt. Vlak voor rust schreef Til ook nog een assist op zijn naam: hij combineerde met Lozano en de zomeraanwinst schoot hard binnen voor de 0-2. Luuk de Jong leek de marge hierna nog naar drie te tillen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel voor aangever Lozano.

In de tweede helft deed PSV het rustig aan. De bezoekers leken zich niet erg druk te maken en Rajiv van la Parra kreeg zowaar een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar hij slaagde er niet in om Walter Benítez te kloppen. Twintig minuten in de tweede helft maakte Joey Veerman vervolgens aan de overkant de 0-3: de middenvelder kreeg ruimte voor een schot van afstand en plaatste de bal in de hoek.

PSV speelde de wedstrijd na de goal van Veerman rustig uit en liep in blessuretijd nog uit naar 0-4. Invaller Ricardo Pepi omspeelde Bakker en schoof binnen.

PSV heeft na vijf wedstrijden nu de maximale score van vijftien punten. Dat zijn er veertien meer dan Almere City, dat is gepasseerd door FC Volendam en weer onderaan staat in de Eredivisie. Woensdag komt PSV opnieuw in actie: dan wacht Go Ahead Eagles in het eigen Philips Stadion. Almere City moet volgende week zaterdag pas weer aan de bak, tegen FC Utrecht.