Drama voor Liverpool-ster: blessure zet streep door WK met Portugal

Reacties

Diogo Jota is de volgende speler die het WK in Qatar niet zal halen. De Portugese aanvaller van Liverpool viel in de absolute slotfase van de topper tegen Manchester City uit met een kuitblessure. Nu blijkt dat die kwetsuur zo erg is, dat door zijn WK een streep kan.

Drama voor Liverpool-ster: blessure zet streep door WK met Portugal
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Het Portugese A Bola bevestigde dinsdag het vervelende nieuws voor Jota. Volgens het sportmedium zal bondscoach Fernando Santos kennis hebben genomen van het slechte nieuws over zijn aanvaller. Een MRI-scan wees uit dat het herstel langer zou duren dan de maand waarop Jota had gehoopt. Trainer Jürgen Klopp bevestigde het vervelende nieuws later in de middag.

Jota moest in het voetbalgevecht met The Citizens in de slotfase per brancard naar de kant. Toen leek al dat de multifunctionele aanvaller, die op alle posities voorin uit de voeten kan, er niet goed aan toe was. Dat bevestigt Liverpool via de manager nu ook.

Met tien doelpunten uit 28 interlands is Portugal met Jota ook een wapen verloren. Tijdens de laatste interlandperiode kwam Jota in beide duels van zijn land in actie. Tegen Tsjechië scoorde hij, terwijl hij tegen Spanje in de basiself begon.

Ook voor Jürgen Klopp is het gemis van Jota een hard gelag. De Duitse oefenmeester van Liverpool had de aanvaller eindelijk weer fit, nadat hij in het begin van het seizoen al zes competitiewedstrijden miste door een hamstringblessure. De afgelopen twee duels met Arsenal en Manchester City begon hij in de basiself.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.