Dost verbindt toekomst na roerige maanden tóch aan Sporting

Reacties

Bas Dost heeft een nieuw contract getekend bij Sporting Lissabon. Anderhalve maand geleden diende hij nog een verzoek tot contractontbinding in, vanwege de schrijnende situatie bij de club.

Dost verbindt toekomst na roerige maanden tóch aan Sporting

Op 15 mei bestormden vijftig hooligans het trainingscomplex van Sporting en gingen ze de spelers te lijf. Dost was één van de slachtoffers en liep daarbij een hoofdwond op, die met zes hechtingen gedicht moest worden. Een maand later maakte Dost aan de club kenbaar dat hij zijn contract, net als veel ploeggenoten, wilde laten ontbinden.

'Twee dagen later moest ik met een psycholoog praten, want ik kon niet slapen en was in een staat van grote angst en irritatie. Ik ben gediagnosticeerd met een vorm van posttraumatische stress-stoornis. Daarnaast kampte ik dagenlang met zware hoofdpijn', schreef hij in een brief die openbaar werd gemaakt door televisiestation SIC.

In de tussentijd vertrokken schandaalpreses Bruno de Carvalho en trainer Jorge Jesus. Sinisa Mihajlovic leek Jesus op te volgen, maar was na negen dagen alweer weg. Nu is José Peseiro de hoofdtrainer. Het contract van doelman Rui Patrício werd ontbonden en dus vertrok hij gratis naar Wolverhampton Wanderers, maar Sporting eist nu alsnog 58 miljoen euro - de in het contract opgenomen transferclausule - van de Engelsen.

De laatste weken keerde de rust redelijk terug bij Sporting en dat heeft Dost blijkbaar doen terugkomen op zijn besluit. De 29-jarige spits heeft zijn contract met één seizoen verlengd en ligt daardoor vast tot medio 2021.

© SportingCP

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.