Dolberg evenaart Memphis en maakt indruk bij gelijkspel Nice

Kasper Dolberg heeft zich vrijdagavond wederom laten gelden in het thuisduel van OGC Nice met Stade Brest. De Deen was goed voor een goal en een assist, maar dat was niet voldoende voor drie punten.

Nice
2 - 2
Brest
Brest

Dolberg zal in de rust van het thuisduel met Stade Brest behoorlijk wat complimentjes gekregen hebben. Het was namelijk aan de 22-jarige Deen te danken dat Nice met een 2-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na 23 minuten dacht de Deen de 1-0 te maken, maar vlak voordat de bal de doellijn passeerde, was het Adam Ounas die nog het laatste tikje gaf. De negende goal van Dolberg in de Ligue 1 liet daarmee even op zich wachten, maar hij verzorgde wel de assist.

Tien minuten later kwam de negende goal van het seizoen er alsnog voor Dolberg. Ounas stuurde de Deen diep en nadat hij de bal eerst niet goed meekreeg, speelde hij zichzelf vervolgens alsnog goed vrij om daarna uitstekend uit te halen: 2-0. Het was zijn negende goal in zijn 21ste competitiewedstrijd voor Nice. Memphis Depay, die momenteel herstelt van een kruisbandblessure, scoorde in zijn dertien duels die hij dit seizoen in actie kwam ook negen keer namens Olympique Lyon.

Dolberg leek met een goal en een assist de basis gelegd te hebben voor een overwinning van zijn ploeg, maar dat was niet het geval. Nog voor rust zorgde Samuel Grandsir voor de aansluitingstreffer, waarna Dante met een wel heel ongelukkige eigen goal voor de 2-2 zorgde. De Braziliaanse verdediger probeerde de bal weg te schieten, maar schoot de bal in eigen doel. Hij verzorgde zo de eindstand en deed de kunststukjes van Dolberg daarmee deels teniet.